BARENDRECHT 2 HERSTELT ZICH MET ZEGE OP NOORDWIJK

Barendrecht 2 herstelde zich zaterdag van de thuisnederlaag een week eerder. Noordwijk 2 werd op sportpark Duinwetering in Noordwijk met 5-2 verslagen.

De wedstrijd begon voor de Bongerdbewoners goed. Na 10 minuten slalomde Nassim Amaarouk door de Noordwijk defensie en maakte zijn soloactie perfect af (1-0). Hij moest zijn actie wel bekopen met een bovenbeenblessure. Gianno Soares kwam voor hem in het veld. Vijf minuten later was het opnieuw raak, toen Wouter Rieken invaller Gianno Soares in stelling bracht (2-0). In de levendige wedstrijd kwam Noordwijk in de twintigste minuut terug in het duel, door een bal in de korte hoek te schieten (2-1). Barendrecht liet zich niet terugdringen en bleef brutaal de aanval zoeken. Giannos Soares , vandaag bijzonder lastig voor de Noordwijk-verdedigers, bracht Joost van Eck alleen voor de keeper, die fraai redde. Daardoor bleef het bij rust 2-1 voor Barendrecht.

In de rust moest keeper Steven Lugtmeijer geblesseerd in de kleedkamer achterblijven. Ron Botterhuis, van alle markten thuis, trok de handschoenen aan en ging onder de lat. Na de thee moest kwam hij direct in actie. Met een werkelijk katachtige reactie dook hij een hard ingeschoten bal uit de hoek en voorkwam hiermee de gelijkmaker.

De Barendrechtse bezoekers pakten de draad weer op en bleven de aanval zoeken. In de zestigste minuut werd de doorgebroken John Reinsma in het strafschopgebied ondersteboven gelopen. De toegekende strafschop werd door aanvoerder Jacco van de Wijdeven omgezet in een 3-1 voorsprong. Na een halfuur in de tweede helft had Barendrecht 2 geluk toen een Noordwijk-aanval op de paal strandde. Pas in de 83e minuut moest keeper Ron Botterhuis capituleren (3-2).

Ook nu lieten de Barendrechtse beloften zich niet van de wijs brengen en bleven zoveel mogelijk op de helft van de tegenstander spelen. In de 90e minuut ging de razendsnelle Gianno Soares er vandoor over de linkervleugel. Hij zette een aantal Noordwijk-verdedigers op het verkeerde been en Joos van Eck was er als de kippen bij om de stand naar 4-2 te tillen. Ver in blessuretijd kreeg Barendrecht 2 nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Jacco van de Wijdeven zorgde met een fraai schot voor de 5-2 eindstand.

Met 8 punten uit 5 gespeelde wedstrijden staat Barendrecht 2 op een gedeelde vierde plaats. Zaterdag 26 oktober speelt Barendrecht 2 om 11.30 uur thuis tegen FC Lisse 2, dat eveneens 8 punten heeft.