EERVOLLE VERMELDING VOOR PRESENTATIEGIDS BVV

De presentatiegids van BVV Barendrecht is afgelopen weekend in de prijzen gevallen bij de ‘Gulden Gids Awards’, de jaarlijkse verkiezing van de mooiste presentatiegids van amateurverenigingen, Het jaarlijkse boekwerk, dat door een redactieteam van vrijwilligers wordt samengesteld in nauwe samenwerking met De Bondt grafimedia communicatie, kreeg met een tweede plaats een eervolle vermelding.

“Een kloeke gids. 95 bladzijden. Natuurlijk voor een deel ingevuld met advertenties, maar het is niet zo dat het de leestekst in de weg zit. Er is gewoon veel te melden”, begint het juryrapport. “De club speelt na degradatie met het eerste elftal in de derde divisie. Wonden likken en weer kop op. Dat lees je in de verhalen rond het vlaggenschip. Maar de vereniging heeft veel meer te bieden dan een team op divisieniveau. Zo organiseert men in samenwerking met de coaches betaald voetbal jaarlijks een groot toernooi voor G-voetballers, dat inmiddels landelijk grote bekendheid geniet. Trainers komen aan het woord, het jeugdvoetbal komt aan bod en niet te vergeten het damesvoetbal waarmee men stevig aan de weg timmert. Ook talrijke vrijwilligers passeren de revue.” Het fotomateriaal in de gids is volgens de jury het sluitstuk. “Maar omdat woorden soms te veel en toch niet toereikend zijn, geven tal van goed geschoten actiefoto’s een fraaie inkijk in de vereniging. Kortom een fraai vormgegeven gids met goed geschreven verhalen. Een visitekaartje waarmee je voor de dag kunt komen.”

De Gulden Gids Award is een initiatief van de Belangenorganisatie Amateur Voetbalverenigingen (BAV). vv SEH uit Heerde won de eerste prijs, SV Zeilberg kreeg net als BVV Barendrecht met een derde plaats een eervolle vermelding.