BARENDRECHT 2 MOET NEDERLAAG SLIKKEN

Barendrecht 2 liep zaterdag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. De Jodan Boys uit Gouda waren te sterk voor de rood/witten.

Trainer Erwin van der Woerdt moest flink puzzelen om elf spelers op het veld te krijgen. Met name in de verdediging waren er veel afwezigen. De wedstrijd begon hoopgevend. Dennis van der Wal speelde zich voorin prima vrij en stuurde John Reinsma alleen op de keeper af, maar die kon de bal niet de juiste richting geven. Even later ging Anass Masrhalmi goed door op links, maar hij schoot voorlangs.

Na 15 minuten kwam Barendrecht 2 op achterstand. Een indraaiende voorzet vanaf links werd bij de eerste paal vrij doorgekopt en viel bij de tweede paal in het doel; keeper Steven Lugtmeijer was kansloos. Kort hierna moest Ron Botterhuis geblesseerd het veld af. Hij werd vervangen door O19-speler Wessel Barendregt, die prima inviel.

Het was aan Steven Lugtmeijer te danken dat de Bongerdbewoners in die periode niet tegen een groter achterstand opliepen. Jodan Boys was duidelijk de betere partij. Op slag van rust kwamen de bezoekers uit een corner op 0-2. Na rust probeerden de Barendrecht talenten het tij te keren, maar dat lukte helaas niet. Mogelijkheden kwamen er wel. In de 50e minuut werd Barendrecht gevaarlijk. Een goede combinatie tussen Joost van Eck en Anass Masrhalmi kwam voor de voeten van Wouter Rieken, die net voorlangs schoot. Uit een indraaiende corner van Wouter Rieken kreeg John Reinsma een vrije kopkans bij de tweede paal, maar ook nu verdween de bal naast het doel.

Toen de ingevallen Sven Louter de aansluittreffer binnenkopte, werd deze afgekeurd vanwege een duwfout. In de laatste fase van de wedstrijd liep  Jodan Boys nog verder uit naar 0-3 door een benutte penalty. John Reinsma, vrij gespeeld door Joost van Eck, redde kort voor tijd de eer en zette de 1-3 einduitslag op het bord. Dat betekende dus de eerste nederlaag voor de Barendrechtse beloften, die zaterdag op bezoek gaan bij de reserves van Noordwijk (aftrap 10.30 uur).