BARENDRECHT WINT OEFENDUEL VAN SC FEYENOORD

Barendrecht heeft donderdagavond een oefenzege geboekt. SC Feyenoord werd op sportpark De Bongerd met 3-2 verslagen.|

In een levendige eerste helft opende Peter de Lange na een kwartier de score uit een strafschop (1-0). Rond het half uur zorgde Niels Vorthoren (foto) voor de 2-0, door een voorzet onberispelijk in te koppen. Vlak daarna kreeg ook SC Feyenoord een strafschop: Sandin Avdic benutte de buitenkans en maakte de aansluitingstreffer (2-1). Vijf minuten voor rust trok Tim Schoonheijm namens de Rotterdammers de score weer gelijk (2-2). Ramy Salem raakt voor het rustsignaal namens Barendrecht nog de binnenkant van de paal.

Direct na rust kwam Barendrecht weer op voorsprong: Niels Vorthoren zette de Bongerdbewoners met zijn tweede treffer op 3-2. Rond het uur kreeg SC Feyenoord weer een goede mogelijkheid om de stand gelijk te trekken, maar ditmaal schoot Avdic de penalty op de lat. Ook de rebound van dichtbij ging over het Barendrecht-doel. Daarna hield de thuisploeg stand, waardoor de 3-2 de eindstand werd van de oefenontmoeting.

Zaterdag is er geen competitievoetbal voor Barendrecht, dat als ‘zeventiende’ ploeg in de Derde Divisie een weekend vrij heeft. Op zaterdag 26 oktober wordt de competitie hervat met een thuisduel tegen Goes (14.30 uur).