BARENDRECHT 2 SLUIT AF MET DOELPUNTRIJK GELIJKSPEL

Barendrecht 2 heeft het seizoen afgesloten met een doelpuntrijk gelijkspel bij Zwaluwen 2. In Vlaardingen stond er na negentig minuten een 4-4 eindstand op het scorebord.

In de eerste helft stonden veel Barendrechtse talenten nog in de slaapstand, wat resulteerde in een ruime achterstand bij rust. Dankzij doelpunten in de 19e, 40e en 45e minuut mochten de Vlaardingers een 3-0 voorsprong opbouwen. Barendrecht 2 bood veel te weinig tegenstand. Tussendoor kreeg alleen Rayane Bawa een grote kans om wat terug te doen, maar hij vond de keeper op zijn weg.

Na rust waren de rollen compleet omgedraaid. Nu dacht Zwaluwen dat ze het wat rustiger aan kon doen. Aanvoerder Jaco van de Wijdeven wist met een fraaie solo Rayane Bawa te bereiken die voor 3-1 zorgde. Kort daarna scoorde Rayane zijn tweede goal van de middag en was Barendrecht terug in de wedstrijd (3-2).

Rond het uur trokken de rood/witten de stand zelfs gelijk, toen Rob van de Enden door de verdediging soleerde en de 3-3 op het bord schoot. Daarna schrok Zwaluwen weer wakker. Een knappe lage voorzet kwam bij de tweede paal terecht en werd onberispelijk afgerond, waardoor het 4-3 stond voor de thuisploeg. Zwaluwen kreeg nog een aantal riante kansen op een grotere voorsprong, maar keeper Janos Csaba Zaharia liet zich niet meer passeren.

Het slotakkoord was voor Curran Sharif Hodgson die voor de gelijkmaker tekende (4-4). Barendrecht 2 eindigde met dit resultaat op een mooie gedeelde vierde plaats, met 38 punten uit 26 wedstrijden. Bovendien werd een periodetitel in de wacht gesleept. Een geweldig resultaat voor het beloftenteam, dat in de afgelopen jaargang meer dan vijftig verschillende spelers in de gelederen had.