BLOEDDRUKMEETPUNT HARTSTICHTING BIJ BVV TIJDENS BEKERFINALES

Tijdens de KNVB-bekerfinales voor district West II op zaterdag 1 juni kunnen bezoekers van sportpark De Bongerd hun bloeddruk laten meten. De Hartstichting is die zaterdag aanwezig bij BVV Barendrecht voor een gratis bloeddrukmeting.

Volgens de Hartstichting is het belangrijk om de hoogte van je bloeddruk te kennen. Een hoge bloeddruk voel je namelijk niet, maar vergroot wel de kans op een hart- of vaatziekte. Het kan bijvoorbeeld leiden tot een hartinfarct, beroerte of hartfalen. Daarom roept de Hartstichting op regelmatig de bloeddruk te (laten) meten. Als het nodig is, kunnen mensen dan tijdig maatregelen nemen om de bloeddruk weer op een gezond niveau te brengen. BVV Barendrecht ondersteunt deze oproep van de Hartstichting. Op 1 juni kunnen bezoekers van sportpark De Bongerd tijdens de districtsbekerfinales gratis hun bloeddruk laten meten.

Veel Nederlanders weten niet dat ze een hoge bloeddruk hebben, en daarmee een verhoogde kans op hart- en vaatziekten. Uit onderzoek van de Hartstichting blijkt dat 1 op de 3 Nederlanders van 30 tot 70 jaar met een hoge bloeddruk rondloopt. Van hen weet 2 op de 5 niet dat zij een verhoogde bloeddruk hebben. Dit zijn zo’n 1,2 miljoen Nederlanders. Om het meten van de bloeddruk voor iedereen toegankelijk te maken, richt de Hartstichting tijdelijke meetlocaties in op openbare plaatsen in het hele land. BVV Barendrecht is één van deze locaties.

De gemeten bloeddruk is persoonlijk, en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden. BVV Barendrecht vindt gezondheid vanzelfsprekend van groot belang en hoopt dat veel leden en bezoekers gebruik maken van de dienst die de Hartstichting zaterdag 1 juni aanbiedt. Wilt u meer lezen, kijk dan op www.hartstichting.nl.