BARENDRECHT 2 TOONT VEERKRACHT IN KATWIJK

Barendrecht 2 heeft zaterdag opnieuw drie punten gepakt. De rood/witten wonnen met 4-2 bij de reserves van VV Katwijk.

In de basisopstelling was er plaats voor Bas Mourits. De aanvaller die normaal gesproken uitkomt in de hoofdmacht, kon na drie maanden blessureleed weer minuten maken in het tweede elftal. Floris de Blok en doelman Ferdi Tasbas keerden na blessures ook terug in de basis.

De wedstrijd begon gelijkop en beide ploegen deden niet voor elkaar onder. De eerste mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar de bezoekers hadden direct het antwoord klaar. In de 16e minuut opende aanvoerder Jaco van de Wijdeven naar de op de linkervleugel vrij staande Nassim Amaarouk, die de bal maar net over de kruising krulde. Barendrecht 2 leek de wedstrijd onder controle te hebben, maar kwam na 22 minuten op een 1-0 achterstand na een verkeerde inspeelpass in de verdediging waar de thuisploeg van profiteerde. De ploeg van Erwin van der Woerdt liet zich niet uit het veld slaan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Dennis Baan kreeg een goede kopkans, maar miste helaas. Een goede combinatie tussen Sjacco Meijer en Nassim Amaarouk strandde op de keeper en had een beter lot verdiend. Ronde de 40e minuut hadden de bezoekers geluk toen een inzet van Katwijk 2 op de lat kwam. Even voor rust liep de thuisploeg, al dan niet in buitenspelpositie, verder uit tot 2-0.

Tijdens de rust bleven Bas Mourits (volgens afspraak) en Cohlin Bechoe (blessure) in de kleedkamer achter. Dennis van der Wal en John Reinsma waren hun vervangers. Na de hervatting een veel feller Barendrecht 2, dat direct weer de aanval zocht. Uit een corner van Wouter Rieken in de 54e minuut scoorde de gretige Sjacco Meijer de aansluittreffer (2-1). Twee minuten later was het opnieuw prijs toen Dennis van der Wal Nassim Amouraak diep stuurde, die vervolgens enkele Katwijk-spelers de verkeerde kant opstuurde en de gelijkmaker op het bord knalde (2-2). In de 65e minuut kwamen de bezoekers op een 2-3 voorsprong toen Anass Masrhalmi de keeper met een stiftbal versloeg. Het slotakkoord in de 78e minuut was voor Floris de Blok. Vanaf de linksachterpositie stoomde Floris richting Katwijk-doel en deponeerde de bal in de verste hoek van het doel (2-4), zijn eerste doelpunt voor Barendrecht.

De Bongerdbewoners gaven de voorsprong niet meer uit handen en staan nu derde op de ranglijst van de reserve hoofdklasse. Zaterdag is er weer een thuiswedstrijd voor Barendrecht 2, tegen Excelsior Maassluis 2 om 12.15 uur.