BARENDRECHT ZET GOEDE REEKS VOORT (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft zaterdag de lopende goede serie voortgezet. De rood-witten wonnen op het eigen sportpark De Bongerd met 3-1 van VVSB. De ploeg van trainer Jack van den Berg nadert met de derde winst in vier duels de (brede) subtop van de Derde Divisie.

Bij Barendrecht begint de ziekenboeg langzaam maar zeker leeg te stromen. Voor het eerst kon er dit seizoen op de training elf tegen elf gespeeld worden. Delano A Cohen startte zaterdag in de basis, Luivenno Statia begon op de bank en viel in. Ook Danny Monster is op de weg terug.

Na een beginfase waarin het gelijkop ging, sloeg Barendrecht na 12 minuten toe. Een prachtige combinatie over rechts – met Tim Eekman, Peter de Lange en Ramy Salem – kwam uiteindelijk terecht bij Niels Vorthoren die van dichtbij met links raak schoot, 1-0. Voor de middenvelder zijn tweede treffer van het seizoen.

Barendrecht kreeg meer kansen, Peter de Lange kopte over, Salem schoot naast. Tien minuten voor rust werd het dan 2-0. Een voorzet van Ramy Salem zeilde zo maar de verre hoek in. Peter de Lange had de bal niet geraakt. Voor Salem – de man in vorm – alweer nummer drie van deze jaargang. VVSB probeerde nog wat terug te doen, maar Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg was attent op een schot van Frans van Niel, die even later over schoot.

Kansen
Ook na de onderbreking had VVSB een paar mogelijkheden, maar Tim de Rijk verzuimde de vrijstaande Yannick Bouw goed aan te spelen. Felitciano Zschusschen schoot in het zijnet. Daarmee was het kruid uit Noordwijkerhout wel verschoten.

Barendrecht nam het initiatief over en ging op jacht naar de 3-0. Peter de Lange stuitte op doelman Ruben Valk, Salem kreeg nog wat kansen zonder succes. De 3-0 viel zes minuten voor tijd na een fraaie vrije trap van Yarick Dorst tegen de lat, de terugkomende bal werd door Niels Vorthoren binnengeknikt, 3-0. In de slotminuut maakte Wout Heemskerk er voor de statistieken nog 3-1 van. Barendrecht pakte in de laatste thuiswedstrijd van 2019 verdiend de volle winst.

Delano A Cohen startte zaterdag verrassend al in de basis na lang blessureleed.
Niels Vorthoren heeft van dichtbij met links raak geschoten en viert de 1-0.
Aanvoerder Max van Dijk won verdedigend bijna alle kopduels.
Ramy Salem zorgde voortdurend voor dreiging met zijn acties.
Keeper Ruben Valk grijpt op tijd in om Bram de Bruin van het scoren af te houden.
Een voorzet van Ramy Salem zeilde de verre hoek in. Peter de Lange had de bal net niet geraakt. Ramy Salem heeft 2-0 gescoord!
De onvermoeibare en met tomeloze inzet spelende Emilio Samsey verdedigt uit.
Peter de Lange speelt zich vrij.
Yarick Dorst in duel met Rob Zandbergen.
De 3-0 viel zes minuten voor tijd na een fraaie vrije trap van Yarick Dorst tegen de lat, de terugkomende bal werd door Niels Vorthoren binnen geknikt.

Barendrecht – VVSB 3-1 (2-0)
12. 1-0 Vorthoren, 35. 2-0 Salem, 84. 3-0 Vorthoren, 90. 3-1 Heemskerk.
Scheidsrechter F. de Winter.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Eekman, Husen, Van Dijk, Samsey; Dorst, A Cohen, De Bruin (63. Bakour); Salem (88. Van der Wal), De Lange (76. Statia) en Vorthoren.
Opstelling VVSB: Valk, Fecunda, Verhoeve, Arroyo, Zandbergen; Evers, Van Niel, De Rijk (65. Heemskerk); Bouw, Zschussen (81. El Osrouti) en Van der Wilden (46. Martins).

Achtste
Barendrecht schuift door de winst naar de achtste plaats in de Derde Divisie met nu 19 punten uit 13 wedstrijden Koploper blijft Sparta Nijkerk met 33 punten, gevolgd door DVS’33 met 28. Het verschil tussen nummer drie Harkemase Boys (23 punten) en nummer acht Barendrecht is vier punten.

Sneek
Barendrecht speelt dit kalenderjaar niet meer thuis en moet nog twee keer op reis naar Friesland. Komende zaterdag (30 november) gaan de rood-witten naar Sneek naar hekkensluiter ONS Sneek. De Friezen hebben 3 punten en kregen zaterdag een pak slaag bij Excelsior ’31 (6-1). De aftrap in Sneek is zaterdag om 15.00 uur. Een week later staat de trip naar Harkemase Boys op de rol. Op zaterdag 7 december is de aanvang 14.30 uur. Op zaterdag 14 december wordt er wel gespeeld maar is Barendrecht vrij.

Samenvatting

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden