BARENDRECHT ALSNOG MET LEGE HANDEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht is het voetbalseizoen in de Tweede Divisie op teleurstellende wijze geëindigd. Lange tijd leken de rood-witten, thuis tegen IJsselmeervogels, op weg naar de derde plaats en een (vervangende) periodetitel, maar de gelijkmaker (2-2) in de extra tijd gooide roet in het eten.

Het was sowieso een bijzondere middag op De Bongerd, waar onder meer doelman Marc van Splunter, verdediger Tim Eekman en aanvoerder en topscorer Joey Jongman afscheid namen van de BVV Barendrecht. Mogelijk voegt trainer Adrie Poldervaart zich ook nog in dat rijtje. Hij is kandidaat om bij zijn ‘andere’ club, Excelsior Rotterdam, hoofdtrainer te worden.

Met de drie aanstaande vertrekkers (Van Splunter stopt, Eekman naar Kozakken Boys en Jongman naar Katwijk) begon Barendrecht aan het slotduel tegen IJsselmeervogels. De ploeg van Poldervaart was vierde, maar had nog kans op een periodetitel. Dat kon door derde te worden of door de derde periode te winnen.

De eerste mogelijkheid in de wedstrijd was voor Jongman, hij schoot over. Aan de overkant haalde Danny Monster een bal van de lijn en toonde Marc van Splunter zich in grote vorm. Bas Mourits leek op weg naar 1-0, maar verdediger Gevero Markiet redde. Ook Yorik van Deelen had een dot van een kans, maar mikte vrij voor het doel hoog over.

Na een half uur kon Barendrecht juichen. Een knappe pass van Jeffrey Aarts kwam precies uit bij Joey Jongman die hard en hoog raak binnen knalde, 1-0. Voor de aanvoerder nummer vijftien van dit seizoen.

In de slotfase van de eerste helft was het IJsselmeervogels dat de klok sloeg. Maar tot drie keer toe redde Van Splunter op inzetten van Spakenburgers. Vlak voor rust glipte Tim Eekman door de defensie en lobde de bal over keeper Jaimy Schaap tegen het net, 2-0. Barendrecht zat op rozen, want ‘de periodetitel-concurrent’ Hardenberg stond achter en bij AFC was het gelijk.

Maar na de onderbreking ging het al rap mis. Invaller Berry Powel kopte binnen, Jeffrey Aarts keerde de bal op de doellijn met zijn hand. Een strafschop en een rode kaart, besliste arbiter Teuben. De elfmetertrap van Mike van de Laar was raak, 2-1. Aarts kon gaan douchen.

Tien minuten later gaf Teuben ook Barendrecht een penalty nadat Bas Mourits was gevloerd door doelman Schaap. Tim Eekman, die normaal vrijwel altijd onberispelijk raak schiet, zag nu zijn inzet gestopt door de IJsselmeervogels-sluitpost.

Met een man minder bleef Barendrecht kansen houden. Invaller Richard Stolte mikte over, Marlon Oranje na een verrassende solo naast. Ook invaller Melvin Winterberg had een paar mogelijkheden, maar het bleef 2-1.

De klok stond al op 90 minuten en Teuben had 4 minuten extra tijd laten bijtrekken toen het alsnog fout ging. Berry Powel frommelde een bal achter uitblinker Van Splunter, een treffer waartegen fel werd geprotesteerd. De bal bleek later niet over de lijn te geweest. Het kostte Barendrecht een periodetitel, waardoor het fraaie voetbaljaar toch nog een beetje in mineur eindigde.

Barendrecht-IJsselmeervogels 2-2 (2-0)
29. 1-0 Jongman, 44. 2-0 Eekman, 49. 2-1 Van de Laar (strafschop), 90+4 2-2 Powel
Scheidsrechter Teuben, rode kaart: Aarts (Barendrecht), gele kaart: Mourits, Van Splunter en Monster (Barendrecht) en Schaap (IJsselmeervogels).
Opstelling Barendrecht: Van Splunter; Eekman, Aarts, Van Dijk, Van Deelen (66. Stolte); Jongman, Esajas (88. Khaldi), Monster; Navajas Sanchez, Mourits en Oranje (80. Winterberg). 
Opstelling IJsselmeervogels: Schaap; Carmelia, Buitenhuis, Markiet, Justiana; Nejmi (77. Mink), Van de Laar, Moro; Akla (25. Van Hussen), Olijfveld (46. Powel) en Chiazor.

Vierde
Barendrecht eindigt in de Tweede Divisie op de vierde plaats. De rood-witten hebben 59 punten uit 34 duels. HHC Hardenberg heeft ook 59 punten, maar betere doelcijfers. Katwijk (onder leiding van Jack van den Berg en de nieuwe ploeg van Joey Jongman) werd kampioen door uit bij Kozakken Boys met 0-0 gelijk te spelen. Het verschil bleef twee punten. Hardenberg neemt de periodetitel over. De andere twee titels gaan naar Kozakken Boys en AFC. Zij mogen een ronde van de grote KNVB-beker overslaan. De Dijk en Achilles’29 zijn gedegradeerd, FC Lisse en TEC moeten zich via de nacompetitie proberen te handhaven.

Zomerstop
Barendrecht kan nu met zomerstop. Het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie begint op zaterdag 25 augustus.

Samenvatting

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden