BARENDRECHT BEGINT COMPETITIE MET NEDERLAAG

Barendrecht is het competitieseizoen in de Derde Divisie begonnen met een nederlaag. Sparta Nijkerk was in eigen huis met 3-2 te sterk voor de rood/witten.

De eerste kans was nog voor Barendrecht, maar de gastheren uit Nijkerk toonden zich uiterst effectief in de afwerking. Kruisheer krulde de bal namens Sparta Nijkerk na 11 minuten in de kruising (1-0). Nog geen tien minuten later was het al 2-0, toen Nick van der Ploeg een overtreding bestraft zag worden met een strafschop. De Ruiter schoot raak vanaf elf meter (2-0). Beide ploegen kregen daarna kansen, maar voor de rust werd er niet meer gescoord.

Na de thee kwam Barendrecht halverwege de tweede helft terug in de wedstrijd. Peter de Lange kopte een voorzet van Qjell Krolis binnen en bracht de stand op 2-1. De Bongerdbewoners gingen op zoek naar de gelijkmaker, maar in de counter sloeg Sparta Nijkerk toe via Buijtenhuis (3-1). Pas drie minuten voor tijd maakte Barendrecht een nieuwe aansluitingstreffer: Yarick Dorst schoot raak op aangeven van Peter de Lange (3-2). Verder dan dat kwamen de rood/witten echter niet, waardoor Barendrecht een slechte start van de competitie beleefde. Het wedstrijdverslag volgt zondag.