VALSE START VOOR BARENDRECHT (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht is de competitie in de Derde Divisie begonnen met een nederlaag. De rood-witten verloren zaterdag op de Veluwe met 3-2 van Sparta Nijkerk. De treffers van Barendrecht kwamen pas na de rust.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg kon geen beroep doen op geblesseerde verdediger Stanley Husen. Hij werd achterin vervangen door Joost Mangert. Verder bleef de winnende bekerformatie tegen Wittenhorst intact.

De bezoekers begonnen aardig en kregen via Niels Vorthoren, Bram de Bruin en Luivenna Statia zelfs al direct een paar kansen. Toch kwam de thuisploeg op voorsprong. Adriaan Kruisheer ramde na elf minuten de bal met een zondagsschot achter Barendrecht-doelman Nick van der Ploeg, 1-0.

Nog geen tien minuten later was het alweer raak. De doorgebroken Kruisheer ging neer in een duel met Van der Ploeg. Uit een gemakkelijk gegeven strafschop maakte Maurice de Ruiter er 2-0 van.

Barendrecht moest op jacht naar een aansluitingstreffer. Weer kwamen er mogelijkheden voor onder anderen Marouane Bakour en Niels Vorthoren, maar zonder succes. Aan de overkant hield Van der Ploeg De Ruiter van de 3-0 af.

2-1
Na de onderbreking drong Barendrecht nog meer aan. De 2-1 viel na ruim een uur. Spits Peter de Lange kopte raak op aangeven van Qjell Krolis. Met invaller Bas Mourits voor Krolis gingen de rood-witten (in het blauw) op jacht naar de gelijkmaker.

In plaats van 2-2 door Mourits werd het uit een counter 3-1 dankzij Jesse Buitenhuis. Het duel leek gespeeld, maar Barendrecht maakte het toch nog spannend. Yarick Dorst prikte drie minuten voor tijd de 3-2 binnen en zorgde voor een hectische slotfase waarin de bezoekers niet meer dichterbij konden komen.

Qjell Krolis wordt van de bal gezet door de aanvoerder van Sparta Nijkerk
Tim Eekman probeert zijn tegenstander te passeren.
Marouane Bakour is zijn tegenstander te snel af.
Max van Dijk verdedigt geconcentreerd
Niels Vorthoren wint een kopduel
Yarick Dorst legt aan
Met invaller Bas Mourits ging Barendrecht op zoek naar de gelijkmaker.
Een broodnodige drinkpauze op het hete sportpark De Ebbenhorst.
Een slotoffensief leverde helaas geen punt op voor Barendrecht.

Sparta Nijkerk-Barendrecht 3-2 (2-0)
11. 1-0 Kruisheer, 19. 2-0 De Ruiter (strafschop), 64. 2-1 De Lange, 73. 3-1 Buitenhuis, 87. 3-2 Dorst.
Gele kaarten: Mangert en Dorst (Barendrecht), Van Groen (Sparta Nijkerk).
Opstelling Sparta Nijkerk: Van het Loo; Groenewoudt, Makizodila, Al Haydar, Diderik (74. De Laat); Van Groen (88. Geurtsen), Van der Wal, Kruisheer; De Ruiter, Buitenhuis (82. Oehlers) en Plet.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg,; Eekman, Mangert), Van Dijk, Statia; Vorthoren, Dorst, De Bruin; Krolis (67. Mourits), De Lange en Bakour (77. Driesse).

Almere
Barendrecht begint dus met 0 punten. De meest opvallende uitslag van de eerste speeldag in de Derde Divisie was Jong Almere City-ONS Sneek 6-0. Daarmee zijn de profs de koploper, gevolgd door Harkemase Boys en Ter Leede die met 2-0 wonnen van respectievelijk VVOG en VVSB.

Ter Leede
Met Ter Leede is de tegenstander van Barendrecht van komende zaterdag – 31 augustus – genoemd. De ploeg uit Sassenheim komt na een paar jaar afwezigheid weer eens naar De Bongerd, de aftrap is 14.30 uur.