BARENDRECHT BEGINT MET VERLIES

Barendrecht is de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen in de Derde Divisie begonnen met twee nederlagen. Op het mini-toernooi van ASWH in Hendrik-Ido-Ambacht verloren de rood-witten met 1-0 van organisator ASWH. In het tweede duel, dat net als het eerste 45 minuten duurde, was Jong FC Groningen met 3-1 te sterk. De profs wonnen later ook van ASWH, met 2-0.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg stuurde een vrijwel geheel nieuwe ploeg het veld in, vergeleken met het afgelopen seizoen. Hij kan voorlopig nog geen beroep doen op onder anderen Danny Monster, Daniël Esajas, Emilio Samsey en Delano a Cohen, maar een rentree van Ramy Salem is aanstaande. Verder keerden voormalige Barendrechters Tim Eekman, Stanley Husen, Peter de Lange en Nassim Ammarouk terug op het oude nest.

Barendrecht begon tegen ASWH met een schot van Tim Eekman tegen de lat. Toch kwam de thuisploeg met 1-0 voor door een treffer van Abderrahim Loukili, die doelman Steven Lugtmeijer na bijna een half uur passeerde. De rood-witten konden niets meer terugdoen. In het tweede duel tegen Jong Groningen was het al binnen een kwartier 0-3. Bram de Bruin (foto) deed nog wat terug met zijn allereerste treffer voor de BVV (1-3).

Startopstelling Barendrecht: Lugtmeijer; Eekman, Husen, Van Dijk, Statia; Dorst, Vorthoren, De Bruin; Krolis, De Lange en Ammarouk.

Komende zaterdag is de jaarlijkse dorpsderby, Barendrecht-Smitshoek. De aftrap op De Bongerd is om 14.30 uur. Dinsdagavond oefenen de rood-witten uit tegen het Westlands Elftal, aanvang 19.30 uur. Het volledige oefenprogramma van Barendrecht 1 vindt u hier.