BARENDRECHT BLIJFT IN DEGRADATIESFEREN

Barendrecht slaagt er maar niet in dat dekselse degradatiespook van De Bongerd weg te krijgen. Na twee nederlagen in de slotfase (2-1 bij Lienden en 3-2 in Rijnsburg) was er zaterdag op eigen veld een kansloos verlies tegen Jong Vitesse. De talenten uit Arnhem wonnen op De Bongerd met liefst 5-1.

Er waren fases in de wedstrijd dat de ploeg van trainer Jack van den Berg leek aan te haken, maar op die momenten sloeg het veel vaardigere Vitesse hard toe. Het past allemaal in een onrustig seizoen met volop blessures, schorsingen, een trainerswissel en transferperikelen.

Jack van den Berg moet iedere week puzzelen om elf fitte mensen aan de aftrap te krijgen. Nu waren aanvoerder Danny Monster en Emilio Samsey absent naast de al langer afwezige spits Irvingly van Eijma. Ook doelman Nick van der Ploeg ontbrak nog onder de lat. De langverwachte terugkeer van Ramy Salem lijkt dit seizoen nog aanstaande, hij traint al volop mee. Daniel Esajas komt dit seizoen meer in actie.

Voor middenmoter Jong Vitesse kreeg het seizoen plots een impuls, nu Jong Volendam in de Derde Divisie kampioen dreigt te worden. De Arnhemmers zullen nu Jong Sparta onder zich moeten houden, willen zij ook volgend jaar in de Tweede Divisie uitkomen.

Wellicht daarom stond er een scherpe ploeg aan de aftrap die het Barendrecht direct moeilijk maakte. Het was al snel eenrichtingverkeer naar het doel van Lee-Quincy Cheuk-A-Lam. Barendrecht speelde met een soort 5-3-2-formatie met aan het front Rowendley Martijn en Akram Salhi.

De thuisclub hield een klein half uur stand, toen schoot Richie Musaba de bal achter Cheuk-A-Lam tegen de touwen, 0-1. Barendrecht moest uit zijn schulp kruipen en deed dat aardig. Het laatste kwartier voor rust was voor thuisclub met een kopkans voor Max van Dijk, een vrije trap van Salhi in de muur en een opgelegde mogelijkheid voor Elson Almeida. Hij had de bal vrij voor het doel voor het inschieten, maar Vitesse-keeper Bilal Bayazit wist te redden. Dat deed hij ook op een venijnige poeier van Martijn.

Na de rust bracht Van den Berg Qjell Krolis voor Yorik van Deelen. Barendrecht ging op zoek naar de gelijkmaker, maar moest toezien dat Vitesse efficienter was. Eerst was er nog de door Cheuk-A-Lam gestopte strafschop van Hicham Acheffay, even later knalde Musaba wel raak, 0-2.

1-2
Barendrecht sloeg binnen twee minuten terug. Een voorzet van Delano a Cohen werd door de niet eens zo lange Qjell Krolis knap binnengekopt, 1-2. Zou Barendrecht dan toch nog terugkomen? Maar vijf minuten later was het al weer 1-3 door Richonell Margaret. Het werd allemaal nog erger. In het laatste kwartier werd het in een minuut tijd 1-4 en 1-5 door Margaret en Musaba.

Met de invallers Christiaan Dabaghian en Jeroen van der Wal zette Barendrecht nog een knappe aanval op die door Krolis helaas over werd geschoten. Met een 1-5 nederlaag, een aantal gele kaarten en schorsingen in het vooruitzicht weer een wedstrijd om gauw te vergeten.

Barendrecht – Jong Vitesse 1-5 (0-1)
26. 0-1 Musaba, 60. 0-2 Musaba, 62. 1-2 Krolis, 67. 1-3 Margaret, 78. 1-4 Margaret, 79. 1-5 Musaba.
Scheidsrechter Blank, gele kaarten: Aarts, Van Deelen en Dorst (Barendrecht), Lucassen (Jong Vitesse).
Opstelling Barendrecht: Cheuk-a-Lam; Almeida, Aarts (80. Van der Wal), Van Dijk, Oulad Ali, Van Deelen (46. Krolis); Dorst, Mourits, A Cohen; Martijn (72. Dabaghian) en Salhi.
Opstelling Jong Vitesse: Bayazit; Lucassen (80. Seedorf), Aktas, Zakir, Grotenbreg; Vroegh, Musaba (80. Beekman), Schuurman; Ten Teije, Margaret en Acheffay (77. Berden).

Zeventiende
Barendrecht blijft zeventiende (is nu laatste) in de Tweede Divisie met 18 punten uit 26 wedstrijden. FC Lienden verloor ook en staat op 20 punten. VVSB speelde zondagmiddag gelijk tegen De Treffers en heeft er 17, één punt minder dan Barendrecht.

IJsselmeervogels
Komende zaterdag (30 maart) speelt Barendrecht uit, bij IJsselmeervogels. De koploper kreeg in Haarlem een pak slaag, met 4-1 bij Koninklijke HFC. Op de Westmaat wordt zaterdag om 15.00 uur afgetrapt.

Programma
Het resterende programma van Barendrecht ziet er als volgt uit: zaterdag 6 april: VVSB (thuis), 13 april: AFC (uit), 20 april: Katwijk (thuis), 4 mei: Jong Sparta (thuis), 11 mei: GVVV (uit), 18 mei: Excelsior Maassluis (thuis) en 25 mei: Jong Almere (uit).

Samenvatting
De samenvatting en reacties vindt u hier.