BARENDRECHT BLIJFT MET 10 MAN OVEREIND BIJ STEDECO

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd de winnende reeks van de afgelopen duels voort te zetten. Uit bij Stedoco bleef het 0-0. De rood-witten speelden een half uur lang met tien man na een rode kaart voor Stanley Husen. Koploper GVVV won wel – met 7-4 bij Hoek – en staat nu zes punten voor.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel begon in Hoornaar – in de Alblasserwaard – met bijna dezelfde elf als de laatste weken. Alleen spits Tren Drexhage, vorige week tegen Hoek twee keer succesvol, begon nu op de bank. Robbert Olijfveld startte als spits.

Stedoco-Barendrecht was de ontmoeting van de nummers 3 en 4 van de Derde Divisie. De eerste kans was voor de thuisclub, maar Tim Eekman redde de bal van de lijn. Redouan El Hankouri probeerde het, maar mikte naast. Barendrecht-verdediger Stanley Husen kreeg na ruim een half uur een gele kaart die hem later dit duel nog lelijk zou opbreken.

Vlak voor rust was er een kans voor Olijfveld, maar doelman Maarten de Fockert tikte het schot over de lat. Ook na de onderbreking waren er mogelijkheden voor de bezoekers, maar pogingen van Marouane Bakour en Olijfveld hadden geen succes. Rond het uur ging het mis met Husen. Scheidsrechter Van Zuilichem honoreerde een valpartij van een Stedoco-speler met de tweede gele prent voor de Barendrecht-verdediger, die met rood van het veld moest. Barendrecht had nog een half uur te gaan en moest met tien man verder.

Max van Dijk en Gilmaro van de Werp werden ingebracht voor Niels Vorthoren en Romano van der Stoep. Even later kwam ook Tren Drexhage in het veld voor Olijfveld. Gek genoeg bleef Barendrecht ondanks het ondertal makkelijk overeind. Het tiental van de rood-witten knokte zich naar een verdiend 0-0 gelijkspel.

Joey Jongman voorkomt op de lijn dat Sjaak Kuyper scoort.
Romano van der Stoep kopt terug op Niels Vorthoren om hem een mogelijkheid tot scoren te geven.
Stanley Husen ruimt op. Hij moest na een discutabele gele kaart (2x geel) met rood van het veld.
Robbert Olijfveld in duel met Irahim Touré.
Aness Serghini zet voor op de rand van de zestien.
Marouane Bakour stuit op Ibrahim Touré.
Leen van Steensel ageert tegen de 2e gele kaart van Stanley Husen. Ook hij krijgt geel van scheidsrechter Zuilichem.
Danny Monster onderschept koppend een aanval van SteDoco.
Invaller Gilmaro van der Werp trekt met 10 man mee ten aanval.
Tren Drexhage direct aanwezig na zijn invalbeurt.
Anass Masrhalmi anticipeert in vogelvlucht op een voorzet in de slotminuten.

Stedoco-Barendrecht 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: Van Zuilichem. Rode kaart: Husen (Barendrecht, 2x geel), geel: Van de Werp (Barendrecht) en Hobbel (Stedoco).
Opstelling Stedoco: De Fockert; Touré, Cortie, Van Overbeek, Sahli (81. Wielinga), Schröder, Hobbel, El Hankouri, Kuyper (89. Pisas), De Zwart en Van Nuland.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Monster, Masrhalmi; Vorthoren (66. Van Dijk), Jongman, Van der Stoep (66. Van de Werp); Bakour (88. Jouhri), Olijfveld, (74. Drexhage) en Serghini.

Vijfde
Barendrecht is vijfde in de Derde Divisie met nu 35 punten uit 20 wedstrijden. Dat zijn er zes minder dan koploper GVVV dat op 41 punten staat. De Veenendalers worden gevolgd door ACV met 39 en Sportlust’46 en Stedoco met allebei 36 punten. Er zijn nog 14 duels te gaan. Komende zaterdag (4 februari) speelt Barendrecht weer thuis, Sparta Nijkerk is dan op De Bongerd de tegenstander, aftrap 14.30 uur.

Fidus Cup
Barendrecht zit ook nog in het bekertoernooi om de zogeheten Fidus Cup. De rood-witten spelen dinsdag (31 januari) in en tegen
Spijkenisse. Op sportpark Maaswijk wordt om 20.00 uur afgetrapt.