BARENDRECHT: DEGRADATIE STEEDS DICHTERBIJ

Barendrecht lijkt zich op te moeten maken voor een stapje terug. De rood/witten vervielen zaterdag in oude fouten en zagen het ook niet imponerende Jong Sparta met een 2-0 overwinning van De Bongerd vertrekken.

In de eerste helft waren de Rotterdamse beloften de meest dreigende ploeg, al bleven grote kansen uit. Barendrecht stelde daar nauwelijks iets tegenover. Pas na de rust kropen beide ploegen wat meer uit hun schulp. Dat leverde vijf minuten na de thee een enorme kans op voor Barendrecht, maar Rowendley Martijn zag zijn inzet uiteindelijk op de lijn gekeerd worden. Ook Jong Sparta was even later dichtbij een treffer, toen de bal uit een voorzet op de lat werd gekopt.

Barendrecht had de indruk dat er vandaag wat te halen viel tegen Jong Sparta, dat met veel junioren in de basiself geen onverslaanbare indruk maakte. De rood/witten lieten zich echter weer verrassen uit een standaardsituatie. Yorik van Deelen liep rond het uur zijn tegenstander op de rand van het strafschopgebied omver en moest met zijn tweede gele kaart van de middag vertrekken. Uit de vrije trap trof Ayoub Boukhari namens Jong Sparta direct doel (0-1), waardoor Barendrecht met een man minder een inhaalslag moest beginnen.

Daar kwam niets van terecht, want nog geen drie minuten na de openingsgoal kreeg Jong Sparta een strafschop die benut werd door Sven Mijnans (0-2). Weer tien minuten later moest Barendrecht zelfs met negen man verder, toen Ilyas Oulad-Ali een directe rode kaart kreeg na een forse tackle. De negen Barendrechters konden vanzelfsprekend geen potten meer breken en mochten blij zijn dat Jong Sparta het ook wel geloofde en zich tevreden stelde met een 2-0 overwinning.

Door de nederlaag is de Derde Divisie een flinke stap dichterbij gekomen voor Barendrecht. De Bongerdbewoners moeten in de resterende drie duels nog minimaal vijf punten goedmaken op VVSB of zeven punten op FC Lienden. Het wedstrijdverslag vindt u hier.