DEGRADATIE KOMT NU HEEL DICHTBIJ VOOR BARENDRECHT (WEDSTRIJDVERSLAG)

De degradatie van Barendrecht naar de Derde Divisie is zaterdag weer een stuk dichterbij gekomen. De rood-witten verloren op het eigen sportpark De Bongerd met 2-0 van Jong Sparta. Daarnaast groeide de achterstand op de laatste twee overgebleven concurrenten, FC Lienden en VVSB, verder. Lienden won en VVSB pakte een punt, waardoor afdaling uit de Tweede Divisie zelfs volgende week al een feit zou kunnen zijn.

De verdiende nederlaag tegen de Sparta-beloftes kwam zaterdag rond het uur spelen tot stand. In vijf minuten tijd kreeg Barendrecht een rode kaart (twee keer geel voor Yorik van Deelen), een rake vrije trap van Spartaan Ayoub Boukhari en een benutte strafschop van Sven Mijnans. Even later kwam daar ook nog een rode kaart voor Ilyas Oulad-Ali achteraan.

Voor die tijd hield de ploeg van trainer Jack van den Berg vooral tegen, al waren er ook mogelijkheden. Maar zoals het hele seizoen al is scoren een lastige kwestie voor de hekkensluiter.

De Barendrecht-oefenmeester was zaterdag met dezelfde elf gestart die twee weken terug tegen Katwijk een punt hadden gepakt. Er was vooraf geloof in weer eens een goed resultaat. Tegen Jong Sparta moest de laatste strohalm gepakt worden.

Barendrecht begon aardig met een kans voor Ali Khaldi maar hij kon zijn solo niet afronden. Ook de balverliefde Akram Sahli kreeg een schietkans, maar raakte de stuiter maar half. Aan de overkant was Sparta meer aan de bal. Doelman Nick van der Ploeg mazzelde toen een omhaal van Daan van Unen zo maar tegen de paal plofte. De Rotterdammers hadden overwicht, maar toen Barendrecht ook het offensiefje in de hagelstorm had overleefd kon het toch met 0-0 de rust in.

Kansen
Na de onderbreking kreeg de thuisclub twee goede kansen. Eerst gingen Rowendley Martijn en Qjell Krolis er samen doorheen, de laatste schoot in, maar zijn inzet werd door Daan van Unen van de lijn gehaald. Een tweede mogelijkheid voor Martijn had evenmin succes. Mo Tahiri raakte aan de overkant de lat boven Van der Ploeg.

Na iets meer dan een uur stortte het kaartenhuis van Barendrecht binnen een paar minuten in. Eerst kreeg Yorik van Deelen zijn tweede gele kaart, daarop schoot Ayoub Boukhari een vrije trap fraai tegen de touwen, 0-1 en was er drie minuten later een door Iliyas Oulad-Ali veroorzaakte strafschop, die door Sven Mijnans werd benut, 0-2. Oulal-Ali kreeg later ook een directe rode kaart na een wilde overtreding.

Jack van den Berg bracht in de slotfase nog twee wissels in, Christiaan Dabaghian en Jeroen van der Wal voor Ali Khaldi en Akram Salhi. Het duel met 9 tegen 11 was al lang gespeeld. Na afloop werd duidelijk dat VVSB en Lienden wel punten hadden gepakt, waarmee het doek voor Barendrecht nu al bijna gevallen is.

Ali Khaldi breekt bij de eerste aanval van Barendrecht door en stuit uiteindelijk op keeper Kenny Lipman.
Max van Dijk (4) kopt een hoekschop op het doel
Joshua Sanches duelleert met Rowendley Martijn binnen de zestien.
Jeffrey Aarts wordt een scoringspoging ontnomen.
Yarick Dorst wint een kopduel tijdens een hevige hagelbui.
Qjell Krolis op snelheid de zestien in.
Akram Salhi in duel met Joshua Sanches
Yorick van Deelen verlaat gelaten het veld nadat hij een tweede gele kaart heeft gekregen.

Barendrecht-Jong Sparta 0-2 (0-0)
63. 0-1 Boukhari, 66. 0-2 Mijnans.
Scheidsrechter Vos, rode kaarten: Van Deelen en Oulad-Ali (Barendrecht), gele kaarten: Dorst en Salhi (Barendrecht), Dilrosun en Mijnans (Jong Sparta).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Van Deelen, Aarts, Van Dijk, Oulad-Ali; Almeida, Dorst, Salhi (75. Van der Wal); Martijn, Krolis en Khaldi (71. Dabaghian).
Opstelling Jong Sparta: Lipman; Sanches, Dilrosun (82. Bouwense), Van Unen, Heuvelman; Abdullahi, Boukhari, Mijnans; Tavsan, Tahiri (77. Dos Santos) en Van Hoeven (86. Ripmeester).

Laatste
Barendrecht blijft afgetekend laatste in de Tweede Divisie met 19 punten uit 31 wedstrijden. Met nog drie wedstrijden te gaan staan is het verschil met VVSB nu 5 punten en met FC Lienden 7 punten. Jong Almere City is al gedegradeerd.

GVVV
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit bij GVVV, in Veenendaal wordt om 14.30 uur afgetrapt. Daarna zijn er nog twee duels: op 18 mei thuis tegen Excelsior Maassluis en op 25 mei uit bij Jong Almere City.

Samenvatting
De samenvatting en reacties op het duel vindt u hier.