BARENDRECHT DINSDAGAVOND TEGEN RHOON IN BETCITY CUP

In de derde ronde van de Betcity Cup, ook wel bekend als de Voetbal Rijnmond Cup, neemt Barendrecht het dinsdagavond op tegen Rhoon. De club uit de buurgemeente komt naar sportpark De Bongerd, waar om 20.00 uur wordt afgetrapt.

Derdeklasser Rhoon draait mee in de subtop van de competitie en heeft diverse oud-Barendrechters in de gelederen. De bekendste is zonder twijfel aanvoerder Stanley Husen (foto), die tot vorig seizoen een van de sterkhouders was bij BVV Barendrecht. Ook voormalig aanvaller Ricardo Merrelaar en oudgediende Ramon Salaz verdedigen de kleuren van Rhoon, dat met Mitch Fransen en Dwight Krolis nog twee voormalig BVV’ers in de selectie heeft.

Rhoon bereikte de derde ronde van het regionale bekertoernooi door achtereenvolgens Rijsoord (2-0) en LMO (3-2) te kloppen. Barendrecht hoefde in de eerste ronde niet in actie te komen omdat SV Charlois zich terugtrok en had in de tweede ronde geen kind aan Wieldrecht (9-0).

De winnaar van de ontmoeting tussen Barendrecht en Rhoon plaatst zich voor de achtste finales van de Betcity Cup. Daarin is al duidelijk dat Zwaluwen de tegenstander is; de ploeg uit Vlaardingen werd vrijgeloot en hoeft in de derde ronde daarom niet in actie te komen. Zwaluwen ontvangt de winnaar van Barendrecht – Rhoon op dinsdag 19 maart in Vlaardingen.