BARENDRECHT LAAT ZICH VERRASSEN DOOR RHOON IN BETCITY CUP

Het toernooi om de Betcity Cup is voorbij voor BVV Barendrecht. De rood/witten lieten zich dinsdagavond op de eigen Bongerd verrassen door VV Rhoon, dat daarmee de achtste finales bereikte van het Rijnmondse regiotoernooi.

De derdeklasser sloeg dinsdagavond al na drie minuten toe via Schreuder (0-1), dus Barendrecht was al vroeg gewaarschuwd. Na 10 minuten zorgde Olek Mrowicki voor de gelijkmaker (1-1), maar ook nu hield Barendrecht maar drie minuten stand: nota bene oud-aanvoerder Stanley Husen schoot de 1-2 tegen de touwen.

Barendrecht moest dus opnieuw in de achtervolging, maar de rood/witten hadden moeite om de goed georganiseerde Rhoon-defensie te passeren. Pas in blessuretijd trok Barendrecht de stand gelijk via Joey Jongman. Daarmee dwong Barendrecht een penaltyserie af, maar ook daarin ontbrak de scherpte bij de Bongerdbewoners. Niels Vorthoren en Brent Vugts misten hun elfmetertrap, waarna oud-Barendrechter Ricardo Merrelaar met een rake penalty Rhoon naar de volgende ronde schoot.