VROUWEN 1 OOK TEGEN STIENS NIET VERDER DAN GELIJKSPEL

Barendrecht Vrouwen 1 is zaterdag er opnieuw niet in geslaagd om een overwinning binnen te halen. Tegen hekkensluiter S.C. Stiens werd er op De Bongerd met 1-1 gelijkgespeeld.

Barendrecht begon goed aan de wedstrijd en wisten de gasten uit Stiens vrijwel de gehele eerste helft onder druk te houden. Dit leidde tot een aantal kleine mogelijkheden om de score te openen. Een afstandsschot van Iris Zoon belandde helaas tegen de lat. En Rebekka van Esch wist, op de rand van het zestienmetergebied, niet hoeveel tijd en ruimte ze had en schoot de bal iets te gehaast naast het doel.

S.C. Stiens deelde wel wat speldenprikjes uit, maar tot echte uitgespeelde kansen kwamen ze de eerste helft niet. Met een 0-0 tussenstand werd dan ook de kleedkamer opgezocht.

De eerste grote mogelijkheden waren in de tweede helft voor de rood/witten. Voornamelijk de sterk spelende Mischa Lima op de linkerflank zorgde voor veel dreiging. Na een minuut of zeven stuurde Sasha Leemans, na een goede onderschepping, Mischa Lima de diepte in. Een goede actie en een perfect afgemeten voorzet vanaf de linkerkant, bereikte bij de tweede paal de attent meegelopen Rebekka van Esch, die hierdoor de openingstreffer kon aantekenen – 1-0.

Na de tegengoal deed Stiens er een schepje bovenop en ging op zoek naar de gelijkmaker. Barendrecht had moeite om de bal van de eigen helft te krijgen en Stiens werd steeds gevaarlijker. Een schot verdween net over en even later belandde een schot tegen de lat, maar uiteindelijk viel de gelijkmaker een kwartier voor tijd, een bal achter de verdediging werd door de spits van Stiens beheerst binnengeschoten – 1-1.

Het laatste kwartier wilde beide ploegen nog vol voor de overwinning gaan, dit leverde vooral nog veel fysieke en verbale strijd en ook nog wat kleine kansjes op. Desondanks werd er verder niet meer gescoord en moesten beide ploegen tevreden zijn met één punt.

BVV Barendrecht VR1 – S.C. Stiens 1-1 (0-0)
Doelpunt: 52’ 1-0 Rebekka van Esch.
Opstelling BVV Barendrecht VR1: Leah van der Weele; Iris Zoon, Sasha Leemans (81’ Eva van der Toorn), Merel Huizer, Elaine Fertoute (46’ Mackenzie Poleij); Avalon van Dijk (61’ Diede van der Knaap), Rebekka van Esch, Sienna Shew-Atjon; Madeleine Pols (61’ Athina van Bolhuis), Rachelle Ardon, Mischa Lima.

Achtste
Door dit gelijke spel blijven onze vrouwen op doelsaldo op de achtste plek staan in de Hoofdklasse-A met 14 punten uit 13 wedstrijden. Maar het verschil tussen de nummer 6 (Jong Sparta) de nummer laatst S.C. Stiens bedraagt slechts 8 punten. De laatste 7 wedstrijden zal er door onze dames voor elk punt geknokt moeten worden.

Reiger Boys
Zaterdag 16 maart staat de uitwedstrijd tegen de nummer vier Reiger Boys op het programma. De thuiswedstrijd werd met 0-3 verloren. De aftrap is om 15:15u op Sportpark De Wending in Heerhugowaard.