BARENDRECHT HEEFT NOG ÉÉN DOEL: GEEN LAATSTE WORDEN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht heeft voor dit seizoen in de Tweede Divisie eigenlijk nog maar één doel over: zorgen dat het geen laatste wordt. Na de 2-1 nederlaag zaterdag bij de rechtstreekse concurrent FC Lienden, is het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud vrijwel onvermijdelijk geworden. Alleen de nummer laatst (nu VVSB) daalt af uit de Tweede Divisie (inclusief Jong Almere). De twee ploegen daarboven moeten dan nog maximaal vier duels spelen om erin te kunnen blijven.

In een rampzalig weekeinde zag het verliezende Barendrecht hekkensluiter VVSB juist winnen, FC Lienden over zich heen gaan en Scheveningen nog verder weglopen. Dus is het motto met nog tien wedstrijden te gaan: wegblijven van plek 18. Daar staat nu VVSB met vijf punten minder dan Barendrecht. Pikant, op zaterdag 6 april komt de ploeg uit Noorderwijkerhout naar De Bongerd. Dat wordt een sleutelduel om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

FC Lienden-Barendrecht was zaterdag een kelderkraker met degradatievoetbal van het zuiverste soort. En zoals zo vaak dit seizoen deed Barendrecht af en toe aardig mee, maar stond het na afloop weer met lege handen.

Barendrecht-trainer Jack van den Berg moest opnieuw puzzelen om elf man aan de start te krijgen. Immers, nu bleken Irvingly van Eijma, Delano a Cohen en Yarick Dorst niet beschikbaar. Het enige lichtpuntje kan zijn de aanstaande rentree van aanvaller Ramy Salem die weer in training is.

In de Betuwe hadden de regen en wind aardig huisgehouden, maar bij de aftrap was het droog. Barendrecht had voor rust wind mee, maar haalde daar weinig voordeel uit. Veel dieptepasses gingen te hard en achter, er was weinig doelgevaar. Een inzet van Emilio Samsey zeilde naast, een vrije trap van Danny Monster kwam in de muur en Akram Salhi vond de keeper van Lienden op zijn weg. De beste kans was even voor rust voor verdediger Max van Dijk, hij kopte een vrije trap van Salhi maar net naast het doel.

Na de onderbreking werd het er niet veel beter op. Beide ploegen probeerden het wel, maar zonder succes. Lienden zette een offensiefje op, maar Barendrecht bleef overeind, mede dankzij doelman Nick van der Ploeg. Opnieuw bleken de rood-witten voorin machteloos.

Fout
Zo leek het duel een kleine twintig minuten voor tijd op 0-0 af te steven, maar juist in het laatste, ‘Liendens’ kwartiertje ging het voor Barendrecht goed fout. Het begon met een blessure voor Van der Ploeg die naar de kant moest. Invaller-doelman Lee Quincy Cheuk-A-Lam had de bal nog niet eens aangeraakt of hij kon de stuiter al uit het net halen. Invaller-spits Rafael Uiterloo gleed bij de tweede paal een voorzet vanaf rechts binnen, 1-0.

Barendrecht was die schrik nog maar net te boven of het was al weer raak. Nu kwam het gevaar vanaf de linkerkant. Marlon Versteeg stond helemaal vrij voor het doel en mocht daar hard uithalen, 2-0. Een wanhoopsoffensiefje leverde nog een kopbal van Jeffrey Aarts op die naast rolde, waarna Bas Mourits er warempel nog 2-1 van maakte. De resterende vier minuten plus drie extra waren niet voldoende voor de gelijkmaker. Barendrecht droop af richting plek zeventien.

Max van Dijk wacht af om in te grijpen.
Danny Monster wordt aangetikt bij een doorbraak tijdens noodweer.
Cameraman Carlo Teunissen heeft een lastige middag op de steiger om zijn werk te doen bij hevige regen met storm en windstoten.
Yorik van Deelen grijpt glijdend in.
Emilio Samsey koppend in duel tegen zijn oude club.
Elson Almeida zet vanaf rechts voor.
Sombere blikken bij de technische staf nadat FC Lienden 1-0 heeft gescoord.
Met man en macht verdedigt FC Lienden bij het slotoffensief van Barendrecht de voorsprong
De ongelukkige invaller-doelman Lee Quincy Cheuk-A-Lam had de bal nog niet eens aangeraakt of hij kon de stuiter al uit het net halen.
In blessuretijd had Rowendley Martijn de mogelijkheid de gelijkmaker te scoren. Zijn schot ging naast het doel.

FC Lienden – Barendrecht 2-1 (0-0)
77. 1-0 Uiterloo, 80. 2-0 Versteeg, 86. 2-1 Mourits
Scheidsrechter De Brito Roque
Opstelling FC Lienden: Jonkerman; Bilen, Felomina, Metalsi, Statie; Boerstra, Wiafe, Versteeg; Intezar (76. Van Baal), Mijland (83. Pedro) en Mansouri (46. Uiterloo).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg (75. Cheuk-A-Lam); Almeida, Aarts, Van Dijk, Van Deelen; Samsey, Monster, Salhi (82. Krolis); Martijn, Mourits en Dabaghian (75. Khaldi).

Zeventiende
Barendrecht zakt naar de zeventiende en een-na-laatste plaats in de Tweede Divisie met 18 punten uit 24 wedstrijden. VVSB blijft onderaan met 13 punten. Ze zijn nog 10 wedstrijden te gaan.

Samenvatting
De samenvatting en reacties op het duel vindt u hier.