BARENDRECHT 2 ZAKT WEG NA NEDERLAAG TEGEN NOORDWIJK

Barendrecht 2 is er zaterdag niet in geslaagd te winnen van Noordwijk 2. Op de eigen Bongerd verloren de rood/witten met 0-1 van de kustbewoners.

Al na 3 minuten stond de 0-1 op het bord na slap ingrijpen in de verdediging. Daarna speelden de Barendrechtse beloften bijna de gehele wedstrijd op de helft van de Noordwijkers. De bezoekers uit Noordwijk trokken zich massaal terug rondom hun eigen zestienmetergebied en gaven nauwelijks kansen weg. Barendrecht 2 probeerde via afstandsschoten van Burak Dogan en Anass Masrhalmi gevaarlijk te worden, maar deze gingen over en naast het doel.

Na rust was het spelbeeld hetzelfde. Noordwijk kwam niet of nauwelijks van de eigen helft af en Barendrecht 2 wist het gaatje ook maar moeilijk te vinden. Uit een van de spaarzame mogelijkheden kwam de bal via Anass Masrhalmi bij Rayane Bawa, maar die wist geen raad met de geboden kans. Na ruim een half uur in de tweede helft was er een tweede ultieme kans op de gelijkmaker, toen de in het strafschopgebied gevloerde Marouane Bakour een strafschop kreeg. De aanvaller wist de toegekende strafschop echter niet te benutten. Daardoor bleef het 0-1 voor Noordwijk 2.

Door de nederlaag zakt Barendrecht naar de vijfde plaats op de ranglijst en kan het de aspiraties om mee te spelen om de titel vergeten. Zaterdag speelt Barendrecht 2 uit tegen Rijnsburgse Boys 2 om 12.15 uur, voorafgaand aan de wedstrijd die de hoofdmacht van Barendrecht daar later op de middag speelt.