BARENDRECHT: HERSTEL IN HOEK MET 3-1 WINST

Barendrecht heeft zich zaterdag in Zeeland knap hersteld van het smadelijke verlies in Limburg, vorige week zaterdag toen de rood/witten in en tegen Meerssen met 3-1 onderuit gingen. De ploeg van Leen van Steensel won in en tegen Hoek (op Zeeuws-Vlaanderen) met dezelfde cijfers. Omdat ook Stedoco won, verandert er bovenaan in de Derde Divisie B voorlopig niets.

Barendrecht kende twee wijzigingen in de opstelling. Nadir Jouhri ontbrak wegens een liesblessure, Jay Brand was achterin zijn vervanger. In de spits kreeg Robbert Olijfveld de voorkeur boven Tren Drexhage. Thuis had Barendrecht met 4-3 verloren van Hoek. Dat moest rechtgezet worden om te kunnen blijven meedraaien voor de titel en promotie.

Het duel begon met tegenslag, want aanvoerder Danny Monster moest er na 20 minuten geblesseerd af, Constantijn Schop was zijn vervanger.

Halverwege de eerste helft kwam Barendrecht op voorsprong. Brent Vugts werd binnen het strafschopgebied neergelegd, dat leverde de bezoekers een strafschop op die door Joey Jongman werd benut, 0-1. Vlak voor de pauze werd de voorsprong verdubbeld. Robbert Olijfveld bediende Vugts die de 0-2 binnen prikte. Het was al zijn tiende doelpunt van dit seizoen, ook Olijfveld heeft er tien in liggen.

Terug
Na de onderbreking deed Hoek iets terug. Sylvio Hage maakte er 1-2 van. Daarna kregen beide ploegen kansen, Hage op 2-2 en Jay Brand op 1-3. Pas in de slotfase nam Barendrecht afstand. Invaller Olek Mrowicki schoot van afstand raak, 1-3.

Daarmee was het duel gespeeld, al schoot Anass Serghini ook nog tegen de lat. Barendrecht nam na afloop verdiend en dus tevreden de drie punten mee naar huis.

Jelco Schamp grijpt net op tijd in voordat Aness Serghini doorbreekt.
Robbert Olijfveld wordt omarmd door Jarno Lion.
Jay Brand op links op snelheid langs Jahrdell Jayson Constancia.
Aanvoerder Danny Monster al na 20 minuten geblesseerd naar de kant.
Brent Vugts werd binnen het strafschopgebied neergelegd. Joey Jongman benut de toegekende strafschop, 0-1.
Brent Vugts scoort beheerst zijn tiende doelpunt voor de rood-witten.
Invaller Constantijn Schop onderbreekt koppend een aanval van Hoek.
Bradly van der Meer kansloos bij een inzet van Sylvio Hage in de 61e minuut, 1-2.
Invaller Tren Drexhage strijd langs de lijn met Augustine Loof om de bal en wint het duel op fysieke kracht.
Invaller Olek Mrowicki legt aan op de zestien en schiet met een stuiterbal de 1-3 binnen.

Hoek-Barendrecht 1-3 (0-2)
22. 0-1 Jongman (strafschop), 40. 0-2 Vugts, 61. 1-2 Hage, 84. 1-3 Mrowicki.
Scheidsrechter W. Kuijntjes. Gele kaarten: Den Engelsman, Lion, Hage (Hoek), Vugts (Barendrecht)
Opstelling Hoek: Murre; Zutterman, Schamp, Loof, Den Engelsman (46. Wantens), De Smet (46. Delannoy), Lion, Vandecandelaere, Impens (88. Diedhiou), Constansia en Hage.
Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Monster (20. Schop), Brand; Bayram, Jongman, Van der Stoep (69. Dielhof); Vugts (58. Mrowicki), Olijfveld (69. Drexhage) en Serghini.

Tweede
Barendrecht en Stedoco geven elkaar weinig prijs. Ook de ploeg uit Hoornaar won zaterdag, met 4-1 bij OJC Rosmolen. Barendrecht heeft nu 48 punten uit 23 duels, Stedoco staat op 49, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Dan volgt Sportlust met 42 uit 23. Opvallende volger is TEC met 38 uit 20. De ploeg uit Tiel heeft maar een verliespunt minder dan Barendrecht. Er zijn voor Barendrecht nog 11 wedstrijden te gaan.

Periodetitel
Barendrecht maakt nog steeds grote kans op de tweede periodetitel. Winst zaterdagavond bij UNA in Veldhoven kan volstaan, de aftrap in Oost-Brabant is 18.00 uur. De eerste periode ging naar Stedoco. De winnaar van een periodetitel is verzekerd van deelname aan de nacompetitie aan het einde van dit seizoen.