BARENDRECHT HOUDT FORTUNA SITTARD OP GELIJKSPEL

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht heeft dinsdagavond een fraai resultaat geboekt in een oefenwedstrijd. De profs van Fortuna Sittard werden op sportpark De Bongerd op een 2-2 gelijkspel gehouden.

Barendrecht kwam knap terug van een 0-2 achterstand die het in de eerste helft opliep. Amadou Ciss zette de Limburgers na een kwartier op voorsprong (0-1), voormalig BVV’er Finn Stokkers (foto) verdubbelde na een half uur de marge (0-2). Fortuna stond toen al wel met tien man na een rode kaart voor Ramirez. Nog voor rust kwam Barendrecht terug in de wedstrijd toen aanvoerder Danny Monster de 1-2 binnen schoot. In de tweede helft ging Barendrecht op zoek naar de gelijkmaker, die twintig minuten voor tijd viel: debutant Rowendly Martijn maakte zijn eerste treffer voor de rood/witten (2-2). Barendrecht overleefde een slotoffensief van Fortuna Sittard en boekte daarmee een knappe remise tegen de Eredivisionist.

De verdere voorbereiding van BVV Barendrecht luidt als volgt:

Zaterdag 4 augustus: Smitshoek – Barendrecht (14.30 uur)
Dinsdag 7 augustus: Brielle – Barendrecht (20.00 uur)
Zaterdag 11 augustus: Barendrecht – Zwaluwen (14.30 uur)
Dinsdag 14 augustus: Capelle – Barendrecht (20.00 uur)
Dinsdag 21 augustus: Jodan Boys – Barendrecht (20.15 uur)
Dinsdag 28 augustus: Barendrecht – Unitas (n.n.b.)
Dinsdag 4 september: Barendrecht – SHO (20.00 uur)

Op zaterdag 18 augustus speelt Barendrecht in de laatste voorronde van het KNVB-bekertoernooi tegen DFS in Opheusden. De competitie gaat een week later van start, op zaterdag 25 augustus, met een uitwedstrijd bij Spakenburg.