WEDSTRIJDVERSLAG BARENDRECHT – HERCULES (OEFENWEDSTRIJD)

Barendrecht gelijk in eerste test

Barendrecht is zaterdag begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen in de Tweede Divisie. De rood-witten speelden op het eigen sportpark De Bongerd met 1-1 gelijk tegen USV Hercules, dat uitkomt in de Derde Divisie zondag. In een rommelig duel scoorde Daniel Esajas voor rust het enige doelpunt, na de onderbreking maakten de Utrechters gelijk.

Het was zaterdag niet alleen het debuut van trainer Albert van der Dussen op De Bongerd, ook verscheen een lange serie nieuwkomers in het veld bij Barendrecht, dat nog verre van compleet was. Zo staan Ramy Salem, Burak Dogan en Ali Khali nog wel even langs de kant door blessureleed of op de weg terug. Ook Christian Dabaghian was nog afwezig.

Barendrecht stond onder leiding van aanvoerder Danny Monster aan de aftrap met vijf nieuwkomers in de basis, hoewel middenvelder Delano A Cohen (Quick Boys) al eerder voor de rood-witten speelde. Achterin naast doelman Nick van der Ploeg (Capelle) is Elson Almeida (Excelsior Maassluis) de opvolger van Tim Eekman, in de driemans voorhoede stond op rechts Qjel Krolis (Excelsior) en op links jeugdspeler Anass Masrhalmi.

De eerste kans was voor Almeida die goed was doorgelopen, maar alleen voor het doel tegen de Hercules-keeper aan schoot. Na een half uur was het wel raak. Weer ging het over rechts, Krolis schoot hard tegen de binnenkant van de paal. Daniel Esajas gaf de bal het laatste zetje, 1-0.

Na de rust volgden nog meer wissels. Zo kwamen Emilio Samsey (FC Lienden) en Ilias Oulad Ali (Xerxes DZB) er bij Barendrecht achterin bij, verscheen Gilberto da Silva (Almere City) op het middenveld en maakte voorin jeugdspeler Marouane Bakour zijn opwachting.

Hercules maakte snel na de rust 1-1 door Emilio Prieto. Barendrecht kreeg nog kansen op de winst, maar Daniel Esajas stuitte op de Hercules-keeper. Ook Yarick Dorst (Bruse Boys) kwam nog in het veld, later gevolgd door als Bas Mourits en Dennis Baan. Dat bracht het aantal Barendrecht-debutanten op tien. Aan de score veranderde niets meer, het bleef 1-1.

Barendrecht – USV Hercules 1-1 (1-0)
29. 1-0 Esajas, 46. 1-1 Prieto.
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg; Almeida (77. Baan), Aarts (46. Samsey), Van Dijk, Van Deelen (46. Oulad Ali); Navajas Sanchez (66. Dorst), A Cohen, Monster; Krolis (46. Da Silva), Esajas (66. Mourits) en Masrhalmi (46. Bakour).

Sittard
Komende dinsdag komt Fortuna Sittard (nieuw in de Ere Divisie) naar De Bongerd, aftrap 19.30 uur. Zaterdag is de dorpsderby bij Smitshoek, aanvang 14.30 uur. Aanstaande woensdag is het jaarlijkse G-voetbal, met 400 gehandicapte voetballers en trainers en scheidsrechter uit het betaalde voetbal. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst reikt na afloop de prijzen uit.