BARENDRECHT JO-19 BLIJFT STRIJDEN OM TITEL

Het hoogste jeugdelftal van BVV Barendrecht, JO19-1, blijft ook na afgelopen weekend strijden om de titel. In de spannende top van de Derde Divisie bezetten de rood/witte junioren een gedeelde eerste plaats. Met 36 punten uit 13 wedstrijden moet Barendrecht alleen het Haagse Quick naast zich dulden.

Zaterdag traden de Barendrechtse junioren aan op een zwaar grasveld in Wateringen, tegen het op de vierde plaats staande Velo. Vooral in de eerste 25 minuten werd er uitstekend gevoetbald door de BVV. De zeer terechte 0-1 tussenstand, uit een schitterend afstandsschot, was zeer verdiend. Velo wist, met veel inzet en druk op de bal, in de laatste 20 minuten van de eerste helft het veldoverwicht van de BVV om te draaien. Dat leidde vlak voor rust voor de gelijkmaker (1-1).

In de tweede helft een zelfde speelbeeld: met veel fysieke strijd maakte Velo het de BVV’ers aanvankelijk erg lastig. Toen de vermoeidheid Velo parten ging spelen, werd in korte tijd twee keer gescoord door de rood/witten (1-3). De ruime voorsprong kon niet lang worden gekoesterd, want direct na de aftrap wist Velo te scoren. Een spannende eindfase volgde, waarbij het Barendrecht lukte om met een prima counter de bevrijdende 2-4 te scoren en de overwinning zeker te stellen.

Komende zaterdag volgt om 14.30 uur een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 van de competitie; Forum Sport uit Voorburg.