BARENDRECHT 2 IN SLOTMINUUT GELIJK TEGEN RIJNSBURGSE BOYS 2

De reserves van BVV Barendrecht zijn er zaterdag niet in geslaagd te winnen van Rijnsburgse Boys 2. Het werd 2-2 op sportpark De Bongerd.

Evenals de heenwedstrijd in Rijnsburg waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Trainer Erwin van de Woerdt moest maar liefst vijf andere spelers inpassen ten opzichte van een week eerder, toen er bij Scheveningen 2 werd gewonnen. Zaterdag stonden Steven Lugtmeijer, Joost Mangert, Luivienno Statia, Jeroen van der Wal en Qjell Krolis in de basis.

De thuisploeg begon voortvarend. Joost van Eck bereikte rond de twaalfde minuut Qjell Krolis, die zich knap vrijspeelde en de keeper het nakijken gaf (1-0). Direct na de aftrap kwamen de bezoekers in kansrijke positie voor het doel van Steven Lugtmeijer, maar gelukkig schoot de Rijnsburg-spits de bal over het doel. In de twintigste minuut kwamen de Rijnsburgers alsnog op gelijke hoogte. Balverlies op het middenveld leidde tot een penalty. Keeper Steven Lugtmeijer raakte met zijn vingertoppen nog wel de bal, maar moest toch de gelijkmaker incasseren (1-1).

Barendrecht 2 trachtte de wedstrijd weer naar zich toe te trekken en kreeg ook kansen. Dennis Baan ging goed door op links en gaf een strakke lage voorzet op Joost van Eck, die net over schoot. Even later kwam Sjacco Meijer in kansrijke positie, maar ook hij kon de bal niet de juiste richting geven en schoot naast. Met een 1-1 ruststand gingen beide ploegen aan de thee.

Tijdens de rust moest Wouter Rieken geblesseerd afhaken. Cohlin Bechoe kwam voor hem in het veld. Na rust moest keeper Steven Lugtmeijer meerdere keren zijn kwaliteiten tonen om een achterstand te voorkomen. De grootste kans was voor Barendrecht was voor Gianno Soares, die alleen op het doel van Rijnsburgse Boys af stevende maar de keeper op zijn weg vond.

Het vuur zat in de laatste minuten. In de 87e minuut raakte Joost Mangert geblesseerd. De bezoekers profiteerden van de overtalsituatie en kwamen op voorsprong (1-2). De BVV-reserves leken tegen een nederlaag aan te lopen, maar in de slotseconden van de wedstrijd was het Sjacco Meijer die voor de 2-2 gelijkmaker zorgde. Door deze uitslag blijft Barendrecht 2 bovenin de ranglijst meedoen. Zaterdag speelt Barendrecht 2 uit tegen Forum Sport 2 om 12.00 uur.