BARENDRECHT JO19 NAAR FINALERONDE NACOMPETITIE

In het gevecht om promotie naar de tweede divisie heeft JO19-1 een grote stap gezet. Tegen Quick wisten de rood/witten een spectaculaire overwinning uit het vuur te slepen in de krachtmeting in Den Haag.

Het beloofde vooraf een moeilijke en fysieke strijd te worden en die verwachting kwam ook uit. Het spel van beide kanten was niet altijd even fraai. De arbitrage werd flink op de proef gesteld en niet alle beslissingen leken even gelukkig.

In de eerste helft werd de score na 19 minuten geopend door Marouane Bakour, die weer een prachtige actie liet zien en de 1-0 aantekende. Eerder al krulde hij de bal net boven het doel bij het nemen van een vrije trap. Door toenemende dreiging van Quick ontstond na 30 minuten het tegendoelpunt vanuit een corner 1-1.

Een cruciaal moment in de wedstrijd was net voor rust, toen BVV-spits Sjacco Meijer met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Het leverde veel protesten op aan Barendrecht-zijde, maar de rood/witten moesten wel met tien man verder. Aanvallend kon Barendrecht weinig meer laten zien in de eerste helft. Met het wegvallen van de spits werd de tactiek aangepast na de rust. Het spel werd opportunistischer met lange ballen vooruit.

In de 53e minuut raakte Quick ook een speler kwijt met een rode kaart, nadat deze Barendrecht’s centrale verdediger Kayo Renwarin onderuit haalde. Een spannende fase volgde hierna, met een schot op de lat van Quick en een doelpoging van John Reinsma waarbij de bal maar net naast ging.

Barendrecht leek onder de druk van Quick te gaan bezwijken tijdens reguliere speeltijd, dan wel tijdens de steeds dichterbij komende verlenging. Een absolute bevrijding was daarom het doelpunt van Tyron Oosting in de slotfase (2-1), waarmee de rood/witten zich zeer sterk weerbaar toonden. Meteen na de vreugde-uitbarsting liep Germain Lubeya in de slotminuut nog wel een tweede rode kaart voor BVV Barendrecht incasseren.

Zaterdag volgt de beslissende promotiewedstrijd tegen De Treffers. De finalewedstrijd op sportpark De Bongerd begint dan om 14.30 uur.