BARENDRECHT JO19 WINT PRESTIGEDUEL TEGEN KAMPIOEN

Het leek nergens meer om te gaan in de laatste competitiewedstrijd voor Barendrecht JO19-1. Toch konden de duidelijk aangeslagen talenten van JO19-1 uiteindelijk hun wil opleggen aan Kampong, dat vooral bezig was het vorige week behaalde kampioenschap te vieren, dan ten koste ging van de andere kampioenskandidaat Barendrecht.

Na tien minuten bracht BVV spits Sjacco Meijer de rood/witten op voorsprong. Er volgden nog wat meer Barendrechtse kansen, maar het vertoonde spel was erg mager en rommelig. De organisatie ontbrak en na twintig minuten volgde de gelijkmaker van de kampioen. Op slag voor rust schoot Meijer nog over, maar het team verlangde duidelijk naar de rust.

Een groot lichtpunt was wel het oogstrelende doelpunt van Marouane Bakour, vijf minuten na rust. Na twee man te passeren, door de bal prachtig achter het standbeen langs uit de lucht te plukken, zag hij de keeper iets te ver uit zijn doel staan. Hij kon de verleiding niet weerstaan om vanaf 40 meter over de keeper, precies onder de lat raak te schieten. Wellicht het allermooiste doelpunt dat we dit seizoen van Barendrecht hebben gezien.

Met deze drie punten heeft BVV de tweede plaats in de competitie heroverd en bereidt de ploeg zich voor op de nacompetitie. Het mag als gevolg van het resultaat van afgelopen zaterdag thuis spelen op sportpark De Bongerd tegen UDI’19/CSU uit het Brabantse Uden. De aftrap is om 14.30 uur.