ADRIE POLDERVAART NIEUWE TRAINER EXCELSIOR

Adrie Poldervaart is de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior Rotterdam. Zijn overstap naar de Eredivisionist uit Kralingen betekent dat Adrie vertrekt als trainer van BVV Barendrecht.

Hoewel Barendrecht het vertrek van zijn trainer uiteraard betreurt, is de club ook trots dat Adrie de kans krijgt om het trainerschap in het betaalde voetbal bij Excelsior in de praktijk te brengen. “Wij willen Adrie bedanken voor de uiterst plezierige samenwerking en de mooie resultaten die we met hem geboekt hebben in de afgelopen drie seizoenen. Wij zijn ook een beetje trots dat onze trainer na drie succesvolle jaren bij de BVV zo snel na het behalen van zijn UEFA Pro diploma de kans krijgt om een Eredivisieclub te gaan coachen. Wij wensen Adrie dan ook alle succes met deze nieuwe uitdaging”, zegt Barendrecht-voorzitter Martin Seltenrijch.

Adrie wordt woensdagochtend gepresenteerd bij Excelsior. In een persbericht van de Kralingers is hij dankbaar voor zijn tijd bij Barendrecht. “BVV Barendrecht achterlaten gaat mij aan het hart. Ik ben ze ontzettend dankbaar dat ik daar trainer ben geweest en dat mij nu deze kans gunnen. Ook heb ik een enorm goede band met de spelersgroep. Maar ik heb ook altijd voor ogen gehouden dat ik als trainer in het betaalde voetbal aan de slag wilde gaan, daarom ben ik die cursus ook gaan doen. Nadat ik had gehoord dat ik mijn diploma had gehaald, belde Ferry de Haan’’, vertelt Adrie.

Met de Rinus Michels Award voor beste amateurtrainer op zak, kwam Adrie in 2015 bij BVV Barendrecht terecht. Eerder was hij actief als trainer bij OHVV, Nieuwenhoorn, Spijkenisse en Zwaluwen. Op sportpark De Bongerd loodste Adrie Barendrecht in zijn eerste seizoen probleemloos naar de Tweede Divisie. Op dat nieuwe hoogste amateurpodium eindigde Barendrecht vorig jaar op de achtste plaats; dit jaar behaalden de rood/witten zelfs de vierde plaats in de eindrangschikking.

Barendrecht gaat uiteraard op zoek naar een nieuwe trainer, die na de zomerstop begint bij de rood/witten.