BARENDRECHT KLOPT AJAX AMATEURS: 3-0 WINST IN AMSTERDAM

Barendrecht werd eind vorig jaar door de profs van Ajax uitgeschakeld voor de grote KNVB-beker. De rood-witten hielden knap stand en verloren in de lege Arena met 4-0. Zaterdag werd dat tegen de amateurs van de Amsterdammers deels recht gezet. De ploeg van trainer Richard Elzinga won op De Toekomst dik verdiend met 3-0.

De Barendrecht-oefenmeester moet dezer dagen puzzelen met zijn soms smalle selectie, waaruit Danny Monster (operatie) weg viel. Op het middenveld was nu een plekje ingeruild voor Romano van der Stoep. Jeffrey Verkerk stond weer onder de lat, maar Kevin Cornet en Bart Deprez ontbraken nog altijd.

Barendrecht begon goed in de hoofdstad. Een inzet van Marouane Bakour zeilde over, Joey Jongman probeerde het van afstand, maar stuitte op Ajax-doelman Deen. Maar die had rond het kwartier geen antwoord op een droog schot van Tim Eekman, 0-1. Een verdiende voorsprong op dat moment.

Barendrecht ging op jacht naar meer. Er kwamen mogelijkheden voor Bakour en Ugur Altintas, maar die leverden niets op. Vlak voor rust moest Max van Dijk optreden, het bleef 0-1. Dat was ook de ruststand.

Na de onderbreking was er een kans voor Boban Lazic, de Servische oud-Ajacied die op De Bongerd is neergestreken. Zijn inzet ging voorlangs. Aan de overkant was Verkerk attent bij een kans voor de thuisclub.

Barendrecht had pech dat een treffer na een uitval werd afgekeurd wegens buitenspel. Zeven minuten voor tijd gooide Ugur Altintas de wedstrijd dan wel in het slot, hij schoot via paal de 0-2 binnen. In de slotminuut maakte Bakour er na een een-twee met invaller Peter de Lange zelfs nog 0-3 van.

Daarmee pakte Barendrecht de tweede winst van dit seizoen op de Ajax-amateurs, wat het eervolle bekerverlies weer enigszins compenseert. De drie punten gingen terecht mee terug naar Barendrecht.

Marouane Bakour neemt een voorzet van Tim Eekman spectaculair op de slof. De doelpoging gaat over.
Tim Eekman haalt gericht uit en scoort 0-1
Barendrecht komt vlak voor rust goed weg. De rebound gaat over.
Joey Jongman zet de lijnen uit.
Boban Lazic zet een passeeractie in.
Max van Dijk kopt na een hoekschop rakelings over.
Romano van der Stoep in duel op het middenveld
Ugur Altintas heeft gescoord met een schitterende uithaal via de binnenkant van de paal en viert zijn feestje.
De ingevallen Stef Swank zet een ingreep om in een aanvallende actie.
Marouane Bakour scoort in de 90e minuut 0-3, nadat Peter de Lange hem fraai voor keeper Deen Virgil heeft aangespeeld.

Ajax-Barendrecht 0-3 (0-1)
14. 0-1 Eekman, 83. 0-2 Altintas, 90. 0-3 Bakour,
Scheidsrechter Van Zuilichem, gele kaarten: Van Zoolingen (Ajax), Jongman en Altintas (Barendrecht)
Opstelling Ajax: Deen; Slegt, Opoku, Van Zoolingen, Sanches; Roemburg, Buis, Bartels; De Sa, De Jong en Misa-Danso.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi; Altintas (84. Swank), Jongman, Van der Stoep; Bakour, Vorthoren en Lazic (75. De Lange).

Vijfde
Barendrecht stijgt door de zege in Amsterdam naar plek vijf in de Derde Divisie. De rood-witten hebben 28 punten uit 18 wedstrijden. FC Lisse is de nieuwe koploper, mede omdat Sparta Nijkerk niet speelde. Het verschil tussen Lisse en Barendrecht is 10 punten, met nog 16 duels te gaan.

VVOG
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis. VVOG is dan de tegenstander. De Harderwijkers zijn de nieuwe hekkensluiter van de Derde Divisie, na de opmars van Goes van de afgelopen weken. VVOG verloor zaterdag met 2-0 van DVS’33. Op De Bongerd wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt. De dinsdag daarop, 22 maart, komt Harkemase Boys naar Barendrecht, de aftrap is dan 20.00 uur.