BARENDRECHT KLOPT TEC EN IS TERUG IN TOP 3

Een degelijk Barendrecht heeft zaterdag achtervolger TEC met 3-1 geklopt. In een open en aantrekkelijk duel bleken de rood/witten efficiënter in de afwerking dan de ploeg uit Tiel. Het elftal van trainer Leen van Steensel kruipt weer de top drie binnen, met nog altijd een forse achterstand op koploper Stedoco.

Van Steensel kon zaterdag weer beschikken over een vrijwel volledige selectie. Danny Monster keerde terug in de basis, waarin ook plekken waren ingeruimd voor Niels Vorthoren en Tren Drexhage. Timo de Graaf zat weer op de bank, net als Robbert Olijfveld en Aness Serghini.

De beginfase was voor Barendrecht dat direct op zoek ging naar het Tielse doel. Binnen het kwartier kreeg Brent Vugts – fraai aangespeeld door Drexhage – een enorme kans, vrij voor doel miste hij. De aanvaller maakte dat snel goed door een paar minuten later vanaf links binnen te schieten, 1-0.

Er kwamen meer mogelijkheden. Niels Vorthoren stuitte op doelman Nino Walbeek, Joey Jongman raakte de lat. Toch wist TEC terug te komen. Een wonderlijke assist van Jarchinio Antonia belandde bij Givon Derby die de 1-1 binnen kon schieten.

Er ontspon zich daarna een open duel met twee aanvallende ploegen. Subtopper TEC deed zeker niet onder voor Barendrecht dat vlak voor rust Brent Vugts alleen door de Tielse keeper zag missen.

Voorsprong
De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer, want het was al snel raak. Drexhage zette knap door en bediende Romamo van der Stoep die de 2-1 binnen prikte.

Maar het was nog lang niet gedaan, want ook TEC kreeg mogelijkheden. Een kwartier voor tijd schoot invaller Aresenio Valpoort raak, maar de treffer werd afgekeurd wegens hands. Guido van Rijn mikte nog de tegen lat.

Vlak voor tijd maakte Joey Jongman een einde aan alle onzekerheid. De middenvelder knalde raak na knap voorbereidend werk van de invallers Olijfveld en Serghini. Met de 3-1 winst duwde Barendrecht – terug in de top 3 – achtervolger TEC van zich af.

Eén minuut stilte ter nagedachtenis aan het overlijden van lid van verdienste Piet van der Linden.
Tren Drexhage en Nadir Jouhri zetten TEC onder druk en veroveren de bal.
Brent Vugts speelt Jeffrey Ket uit op de rand van de zestien.
Hij scoort vervolgens en viert zijn doelpunt, 1-0.
Nadir Jouhri controleert de bal onder toeziend oog van trainer Leen van Steensel.
Een wonderlijke assist van Jarchinio Antonia belandde bij Givon Derby die de 1-1 binnen kon schieten.
Tren Drexhage komt net iets te kort om voor de rust Barendrecht op voorsprong te zetten.
Romano van der Stoep heeft kort na de rust 2-1 gescoord, na een knappe voorzet van Tren Drexhage.
Olek Mrowicki wordt door Guido van Rijn op de rand van de zestien naar rechts gedreven.
Niels Vorthoren schermt de bal af bij druk van twee tegenstanders.
Aness Serghini passeert Guido van Rijn en wordt later gestuit door keeper Nino Walbeek.
Joey Jongman schiet hard onder keeper Nino Walbeek door Barendrecht naar een 3-1 overwinning.

Barendrecht-TEC 3-1 (1-1)
17. 1-0 Vugts, 24. 1-1 Derby, 49. 2-1 Van der Stoep, 88. 3-1 Jongman.
Scheidsrechter Steeg, gele kaarten: Jouhri (Barendrecht) en Antonia (TEC).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Dijkgraaf, Monster (74. De Graaf), Jouhri; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep (81. Olijfveld); Mrowicki (64. Serghini), Drexhage (81. Bayram) en Vugts (74. Brand).
Opstelling TEC: Walbeek; Van Veenendaal (61. Lopeze), Ket, Van Anholt, Van Rijn; Hassoun, El Makrini, Lechkar; Antonia (68. Valpoort), Derby (61. Roshanali) en Serrarens.

Derde
Barendrecht klimt naar de derde plaats in de Derde Divisie B met nu 29 punten uit 15 wedstrijden. De ongenaakbare koploper Stedoco blijft maar winnen en heeft al 38 punten, Sportlust’46 is tweede met 30 punten.

Regioderby bij TOGB
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit, maar ditmaal wel in de buurt. TOGB-Barendrecht is een van de weinige regioderby’s dit seizoen. In Berkel en Rodenrijs – een klein half uurtje rijden vanaf De Bongerd – wordt om 15.00 uur afgetrapt.

Wedstrijdbeelden

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden