BARENDRECHT KOMT SLECHT UIT WINTERSTOP

Barendrecht heeft zaterdag de kans gemist om weer wat aansluiting te krijgen met de middenmoot van de Derde Divisie. De rood-witten verloren in Veenendaal de inhaalwedstrijd tegen het lager geplaatste DOVO met 2-0.

Met een zege had de ploeg van trainer Richard Elzinga weer wat naar boven kunnen kijken in een opnieuw warrig corona-seizoen. Hoewel er nog 22 duels zijn te gaan, is het de vraag of dit Barendrecht nog een gooi kan doen naar de subtop en/of een eventuele nacompetitie.

De voorbereiding op de hervatting van de competitie was ook al niet denderend. Barendrecht verloor na het trainingskamp op Gran Canaria van SC Feyenoord (1-2, doelpunt Bart Deprez) en op eigen veld van Spijkenisse (0-1). Met twee inhaalduels (DOVO en VVOG) had Barendrecht kunnen aantonen wat er nog in het vat zit voor de komende maanden.

In Veenendaal stond de vertrouwbare formatie aan de start, alleen Joey Jongman ontbrak. Op het middenveld nam Niels Vorthoren zijn positie in. Er kwamen kansen voor Barendrecht, maar de afwerking was onvoldoende. Eerst een scrimmage voor het DOVO-doel waar de bal er niet in ging. En vlak voor rust mogelijkheden voor Marouane Bakour en Bart Deprez, de rust brak aan met 0-0.

Na de onderbreking kwam Max van Dijk niet terug, Swank was zijn vervanger. DOVO kwam goed uit de kleedkamer en drong aan. Het leidde twintig minuten na de rust tot de 1-0 van Quincy Arends, net overgekomen van Sportlust’46.

Elzinga bracht Boban Lazic in, de kersverse aanwinst die in Nederland als laatste uitkwam voor TOP Oss. Hij viel in voor Deprez, ook Peter de Lange kwam erbij, hij loste Bakour af.

Barendrecht drong aan in de slotfase, maar de treffer viel als zo vaak aan de overkant. Nadat DOVO eerst nog de paal had geraakt, maakte Lion Kalentjev er 2-0 van. Een onnodige nederlaag voor Barendrecht dat in Veenendaal afdroop.

Bart Deprez zijn inzet in de eerste minuten leidt tot een kans die niet wordt benut
Niels Vorthoren plaatst de bal in de zestien
Stanley Husen krijgt de bal niet onder controle, verliest de bal, waardoor DOVO een scoringskans kans krijgt.
Kevin Cornet in duel
Romano van der Stoep zet voor
Marouane Bakour controleert de bal met de borst
Ugur Altintas gebruikt zijn lichaam en wint duel
Marouane Bakour op links voorbij tegenstander
Danny Monster strijdt tot het laatst voor een beter resultaat

DOVO – Barendrecht 2-0 (0-0)
67. 1-0 Arends, 90+4 2-0 Kalentjev.
Scheidsrechter Ter Brake, gele kaarten: Hofman, Hak (DOVO), Vorthoren, Verkerk en Altintas (Barendrecht).
Opstelling DOVO: Vrolijk, Van Gelderen, Disveld, Rebergen (75. Boonstoppel), Pluk, Hofman (90. Madi), Mercan (75. Kalentjev), Van Nispen (86. Hak), Martins, Öztürk, Arends (90. De Bondt).
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk (46. Swank), Cornet; Altintas, Vorthoren, Monster; Bakour (79. De Lange), Deprez (73. Lazic) en Van der Stoep.

Stand
Barendrecht is dertiende in de Derde Divisie met 14 punten uit 12 wedstrijden. De drie koplopers Sportlust’46, FC Lisse en Sparta Nijkerk staan op 26 uit 13.

VVOG
Komende zaterdag speelt Barendrecht uit in Harderwijk tegen VVOG. De Veluweploeg heeft 13 punten en een duel meer gespeeld. De aftrap is zaterdag om 14.30 uur.

Transfermarkt
Waar Barendrecht op het veld teleurstellend presenteert, roerde het zich de afgelopen weken wel flink op de transfermarkt. Na het directe aantrekken van Boban Lazic werden voor volgend seizoen Bradly van der Meer (SC Feyenoord), Jesper van den Bosch, Sam van de Kreeke, Gilmaro van de Werp (alledrie ASWH) en Robbert Olijfveld (Rijnsburgse Boys) aangetrokken.

Verder lieten Max van Dijk, Stanley Husen en Romano van der Stoep weten op De Bongerd te blijven, net als eerder al Tim Eekman, Danny Monster, Joey Jongman en Niels Vorthoren. Daar kwam ook nog dat de voormalige jeugdspelers Anass Masrhalmi, Marouane Bakour, Wouter Rieken, Kayo Renwarin en Stef Swank aangaven ook bij Barendrecht te zullen blijven.

Daartegenover staat het vertrek van Jeffrey Verkerk naar SC Feyenoord en van Kevin Cornet en Ugur Altintas naar Kozakken Boys.

Samenvatting (met dank aan DOVO)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden