BARENDRECHT KRIJGT DOVO NIET OP DE KNIEËN (WEDSTRIJDVERSLAG)

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd te winnen van DOVO. Op sportpark De Bongerd werd het 2-2 tegen de ploeg uit Veenendaal. Met die remise kon vooral Barendrecht moeilijk leven, want de rood/witten waren de hele wedstrijd de bovenliggende partij.

Trainer Jack van den Berg kon vanmiddag weer beschikken over Tim Eekman. De terugkeer van de vleugelverdediger had zijn weerslag op de opstelling van het middenveld en de aanvallers, waardoor Bas Mourits op de bank moest plaatsnemen. De andere tien basisspelers waren gelijk aan die van het duel met Ter Leede.

Op een winderig sportpark De Bongerd kwam Barendrecht na een kwartier op achterstand. Gedragen door de wind kon keeper Nick van der Ploeg een voorzet vanaf rechts maar net onder de lat vandaan tikken. Quincy Arends was er echter snel bij om de 0-1 alsnog achter de doelman te schieten en DOVO op voorsprong te zetten. Barendrecht moest dus op zoek naar de gelijkmaker en trok gaandeweg de eerste helft het overwicht naar zich toe. De rood/witten claimden tot twee keer toe een strafschop, maar scheidsrechter Skuhrula zag geen penalty in de Barendrechtse valpartijen. Vlak voor rust kreeg Barendrecht de grootste kans; een vrije trap vanaf links kon door Max van Dijk bij de tweede paal worden binnengewerkt, maar de kopbal van de centrale verdediger ging naast het doel van DOVO-keeper Van der Sman. Voor rust bleef het dan ook 0-1.

Na de thee bleef het wedstrijdbeeld hetzelfde; Barendrecht had een nadrukkelijk veldoverwicht en kreeg de beste kansen. Toch was er enig fortuin voor nodig voor de rood/witten om tien minuten na rust op gelijke hoogte te komen. Ramy Salem gaf vanaf de rand van het strafschopgebied een scherpe voorzet die door iedereen werd gemist maar wel in de verre hoek achter de DOVO-keeper verdween (1-1).

Met de snelle gelijkmaker had Barendrecht nog ruim de tijd om alsnog een driepunter af te dwingen. In de eerstvolgende aanval was het bijna direct weer raak. Een inzet van opnieuw Ramy Salem leek via een been van een DOVO-verdediger in het doel te verdwijnen, maar keeper Van der Sman voorkwam met een katachtige redding een Barendrechtse voorsprong. Drie minuten later kon Barendrecht opnieuw beginnen. Een vrije trap van DOVO werd door Simon van Zeelst binnengekopt, waardoor de rood/witten weer tegen een 1-2 achterstand aan keken.

Ditmaal hadden de Bongerdbewoners een snel antwoord klaar; Maroune Bakour soleerde door de DOVO-defensie en schoof binnen drie minuten de gelijkmaker binnen (2-2). Barendrecht was niet tevreden met een remise, en ging na de 2-2 op zoek naar de winnende treffer. Daar kwamen zeker kansen voor. Emilio Samsey kon uit een corner vrij inkoppen, maar mikte naast. Topscorer Peter de Lange kreeg een opstuitende bal niet goed genoeg onder controle om uit de draai af te drukken. Bram de Bruin was na een goede individuele actie dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet gekeerd door de DOVO-keeper. Ondertussen moest Barendrecht ook opletten dat de gasten uit Veenendaal zich niet naar een derde treffer counterden, maar de Barendrecht-defensie hield stand. Dat gold echter ook voor de DOVO-defensie, die ook bij een vrije trap van Ramy Salem diep in blessuretijd niet capituleerde. Het werd zodoende 2-2 op sportpark De Bongerd.

Danny Monster ontwijkt hoogspringend een ingreep van Tom Menting.
Peter de lange gevaarlijk in de zestien. Hij schiet rakelings over.
Nick van der Ploeg tikt een door de wind gedragen voorzet uit het doel. De rebound komt bij Quincy Arends terecht, die 0-1 scoort.
Ramy Salem claimde een strafschop, maar scheidsrechter Shona Skuhrula zag er geen penalty in.
Vlak voor de rust  kopt Max van Dijk uit een vrije trap van links de bal net naast het doel.
Ramy Salem passeert keeper Sebastiaan van de Sman met een indraaiende bal van rechts.
Niels Vorthoren zet met een actie tot aan de zestien een aanval in en speelt Marouane Bakour op snelheid aan.
Marouane Bakour rondt de mooie aanval af met een beheerst diagonaal schot in de verste hoek, 2-2
Een ontspannen onderonsje tussen scheidsrechter Shona Shukrula en Tim Eekman, terwijl zij Daan Disveld noteert voor een te zware overtreding.
Bram de Bruin grijpt hoogspringend in bij een counter van DOVO in blessuretijd.

Barendrecht – DOVO 2-2 (0-1)
15. Arends 0-1, 53. Salem 1-1, 56. Van Zeelst 1-2, 59. Bakour 2-2.
Scheidsrechter: Shukrula. Gele kaarten: Monster, De Bruin (Barendrecht), Disveld (DOVO)
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg, Eekman, Husen, Van Dijk, Samsey, Monster, Vorthoren, De Bruin, Salem, De Lange, Bakour.
Opstelling DOVO: Van der Sman, Disveld, Balk, Zeeman, De Zwart, Menting, Van Zeelst, Waalkens (64. Den Haag), Staal, Arends, Schmidt.

Zevende
Barendrecht zag FC Lisse passeren op de ranglijst van de Derde Divisie. De rood/witten staan nu zevende. Koploper Sparta Nijkerk had een vrij weekend en staat nog altijd ruim bovenaan. Onderin pakte VVOG verrassend een punt tegen DVS ’33 (1-1), waardoor de laatste plaats op doelsaldo weer is overgedragen aan ONS Sneek.

Hoek
Komend weekend reist Barendrecht af naar Zeeland. Daar is Hoek de gastheer van de rood/witten. De Zeeuwen staan op gelijke hoogte en hebben net als Barendrecht dertig punten. Eerder dit seizoen ging Barendrecht in eigen huis over de knie tegen Hoek (0-4), waarbij het duel na een kwartier al gespeeld was na een 0-3 achterstand. Het duel in Zeeland begint om 14.30 uur.