BARENDRECHT LAAT DVS ’33 ONTSNAPPEN MET EEN PUNT

Barendrecht is er zaterdag niet in geslaagd aansluiting te vinden met de middenmoot in de Derde Divisie. De rood-witten bleven op het eigen sportpark De Bongerd tegen DVS’33 steken op 2-2. De ploeg van Richard Elzinga leek op weg naar de winst, maar vlak voor tijd sloegen de bezoekers uit Ermelo alsnog terug.

Net als twee seizoenen geleden heeft de coronacrisis grote impact op de voetbaljaargang van Barendrecht. De Bongerdclub kwam vier weken lang niet in actie, door besmettingen bij de tegenpartij of in de eigen selectie. De KNVB besloot al het hele programma tot de winterstop eruit te gooien, maar het inhaalduel Barendrecht-DVS’33 kon zaterdag wel doorgang vinden, zij het zonder publiek.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga kon geen beroep doen op Tim Eekman en Anass Masrhalmi, daardoor had Wouter Rieken voor het eerst een basisplek als rechtsachter. Verder stonden de vertrouwde namen aan de aftrap die was vervroegd naar 13.30 uur.

De eerste kans was voor Joey Jongman, die een vrije trap kreeg op een meter of twintig van het doel. De inzet werd gered door DVS-keeper Daan Huiskamp. Na een kwartier ontsnapte spits Quincy Veenhof aan Max van Dijk en passeerde doelman Jeffrey Verkerk, 0-1. Een domper voor de thuisploeg die slordig was begonnen.

Veel kansen wist Barendrecht niet te scheppen, Ugur Altintas probeerde het met een schot, maar weer stond Huiskamp op zijn post. Ook Jongman zocht het doel van afstand, maar zijn inzet werd tot hoekschop verwerkt.

Druk
Na de rust nam de druk op het Ermelose doel toe. De eerste kans was voor Marouane Bakour die tegen de DVS-doelman schoot. Aan de overkant haalde Wouter Rieken een bal van de lijn. Even later was het gelijk. Ugur Altintas draaide knap weg en schoot in de korte hoek raak, 1-1.

De oud-Spartaan had de smaak te pakken, want drie minuten later mikte hij maar net óver het vijandige doel. En weer tien minuten verder was het Altintas, die een knappe combinatie afrondde met een bekeken schuiver in de linker hoek, 2-1. Voor de aanvallende middenvelder al zijn vierde succes dit seizoen. Danny Monster had daarop de wedstrijd – op aangeven van Altintas – moeten beslissen, maar hij treuzelde voor het DVS-doel.

In de boeiende slotfase loste Bart Deprez Romano van der Stoep af. DVS’33 kwam – mede dankzij drie verse krachten – ineens sterk opzetten. Drie minuten voor tijd werd het dan toch 2-2 toen Adriaan Kruisheer via Stanley Husen raak schoot, 2-2. In de extra tijd, toen het hele veld open lag en de beide clubs nog hadden kunnen winnen – kreeg Bakour een enorme kans vrij voor doel. Maar het schot zeilde net naast. Met de late 2-2 kon Barendrecht toch moeilijk vrede hebben, het miste zo een uitgelezen mogelijkheid om uit de onderste regionen weg te komen.

Quincy Veenhof schiet vanaf de achterlijn knap binnen en zet Barendrecht op achterstand, 0-1
DVS’33 zet Joey Jongman met drie man onder druk
Danny Monster op jacht naar de gelijkmaker
Kevin Cornet in een verbeten duel met doelpuntmaker Quincy Veenhof
Wouter Rieken voorkomt kort na rust een 2-0 achterstand en haalt de bal van de doellijn
Trainer Richard Elzinga ondersteunt onder slechte weersomstandigheden vanaf de bank het offensief van zijn team.
Ugur Altintas zet een actie in de zestien in en passeert daarna verdediger Tim van de Berg met een fraai actie.
Hij haalt daarna snoeihard uit en scoort de gelijkmaker 1-1
Niels Vorthoren op zoek naar een aanspeelpunt.
Max van dijk heeft resoluut ingegrepen en voorkomt een gevaarlijke counter van DVS’33
Ugur Altintas rond een knappe combinatie af met een bekeken schuiver in de linker hoek, 2-1.
Invaller Bart Deprez in duel met Tim van de Berg in de slotfase

Barendrecht-DVS’33 2-2 (0-1)
16. 0-1 Veenhof, 54. 1-1 Altintas, 67. 2-1 Altintas, 87. 2-2 Kruisheer
Scheidsrechter Cairo. Kaarten: geen.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Rieken, Husen, Max van Dijk, Cornet; Altintas, Jongman, Monster; Bakour, Vorthoren en Van der Stoep (71. Deprez).
Opstelling DVS’33: Huiskamp; Van Hilten, Evre (70. Jonker), Van de Berg, Kluiver (70. Pinarci); Vloedgraven, Maarten van Dijk (70. Akla), Dekker; Veenhof, Kruisheer en Roemeon.

Middenmoot
Barendrecht is nu dertiende in de Derde Divisie met 14 punten uit 11 wedstrijden. De drie koplopers Sportlust’46, FC Lisse en Sparta Nijkerk hebben 26 punten, maar ook 2 duels meer gespeeld. Goes is laatste met 6 uit 11.

Ajax
Barendrecht komt dit kalenderjaar nog een keer in actie en dat is voor de grote KNVB-beker tegen Ajax. Het duel in de Amsterdam Arena is op woensdag 15 december, aanvang 20.15 uur. Bij deze bekerontmoeting mag geen publiek aanwezig zijn. De wedstrijd komt niet rechtstreeks op tv, omdat voetbalzender ESPN heeft gekozen voor andere duels. Wel is er later op de avond een samenvatting. In principe wordt de competitie in het nieuwe jaar weer hervat. Barendrecht-ACV op zaterdag 15 januari zou dan de eerste wedstrijd zijn.