BARENDRECHT LAAT WINST BIJ DOVO GLIPPEN BIJ COMPETITIESTART

Barendrecht was zaterdag dicht bij de eerste winst in het nieuwe seizoen in de Derde Divisie. De rood-witten (overigens in het blauw gehuld) leidden in Veenendaal vlak voor tijd bij DOVO MET 1-0. In een hectische slotfase, waarin ook nog twee rode kaarten vielen, werd het alsnog gelijk. Een vrije trap zeilde met twee minuten op de klok tegen de touwen, 1-1.

Het was zaterdag de eerste officiële competitiewedstrijd van Barendrecht sinds de coronacrisis in maart het vorige seizoen plots stopzette. Trainer Richard Elzinga kon in Veenendaal niet beschikken over Luivienno Statia, die in het bekerduel tegen Erp met een hamstringblessure was uitgevallen. Omdat ook de disciplinair geschorste vervanger Emilio Samsey ontbrak, startte de jeugdige Anass Masrhalmi als linksachter.

Verder begon doelman Jeffrey Verkerk onder de lat en stond Peter de Lange in de spits. Op de bank zaten onder anderen Nick van der Ploeg, Bart Deprez en Daniël Esajas.

Bij DOVO stonden twee oud-profs aan de aftrap die in de zomer van 2011 nog Europees Kampioen bij de jeugd tot 17 jaar waren geworden. Verdediger Daan Disveld en aanvaller Nick de Bondt maakten deel uit van de selectie met onder anderen ook Memphis Depay, Nathan Aké, Terence Kongolo en Tonny Vilhena. Zij pakten in Duitsland de EK-titel bij de jeugd en vertrokken later naar het buitenland.

Barendrecht begon goed en was al snel dicht bij succes. Een omhaal van Ugur Altintas uit een hoekschop van Danny Monster werd van de lijn gehaald. Even later raakte Qrushinco Rosina de lat boven DOVO-keeper Jeroen Vrolijk.

Na ruim een kwartier was het wel raak. Een vlotte aanval over rechts werd door Ugur Altintas knap afgerond, 0-1. De 21-jarige middenvelder was al de grote verrassing in de voorbereiding. De oud-speler van Sparta Rotterdam en BVCB was aanvankelijk gehaald voor Barendrecht Onder 23, maar hij heeft zichzelf in de hoofdmacht gespeeld. Altintas had daarna weer een kans, maar kon niet afronden. Ook Rosina kreeg de bal er niet in. Rond het half uur was Altintas opnieuw gevaarlijk, maar mikte over het DOVO-doel.

Rommelig
In een rommelige tweede helft zakte Barendrecht weg en kwam DOVO er gaandeweg het duel beter in. Er viel een serie gele kaarten kort achter elkaar, ook wisselde Barendrecht twee keer. Altintas en Salem gingen naar de kant voor Yarick Dorst en Marouane Bakour. Vervolgens moest Anass Masrhalmi er geblesseerd uit, hij werd vervangen door Bart Deprez. Dorst schoof een linie naar achteren.

In deze fase stond Barendrecht onder grote druk, maar hield lang stand. In de laatste vijf minuten gebeurde er plots van alles. Eerst kreeg DOVO-aanvoerder Barry Beijer rood, nadat hij had nagetrapt. Maar ook Barendrechter Rosina moest van het veld na twee gele kaarten.

Met de klok op 88 minuten kreeg DOVO een vrije trap voor het doel, die door Kai Huisman hard en hoog raak werd geschoten, 1-1. Een domper voor Barendrecht met de finish in zicht.

In de extra tijd kregen beide ploegen nog een mogelijkheid. DOVO had met Jordie van der Laan de kans op een zege, maar hij knikte over. Aan de andere kant schoot Niels Vorthoren naast. Zo bleef het 1-1, wat gelet op de verhoudingen voor en na de rust uiteindelijk toch wel de juiste uitslag was.

Anass Masrhalmi startte verrassend in de basis door de niet inzetbaarheid van Luivienno Statia (hamstringblessure).
Qrushinco Rosina op snelheid door de DOVO defensie. De er op volgende doelpoging eindigt op de lat.
Na ruim een kwartier rondde Ugur Altintas en vlotte aanval over rechts knap af na een strakke voorzet van Tim Eekman, 0-1.
De bank ziet Barendrecht na de 0-1 steeds minder domineren en het spel bepalen.
Max van Dijk in duel op de zestien.
Peter de Lange voortdurend op de grens van het toelaatbare in duel met de DOVO verdediging.
Marouane Bakour zet het uitverdedigen van DOVO onder druk.
Bart Deprez ziet zijn aanvallende actie in de kiem gesmoord.
Verontwaardiging bij Qrushinco Rosina en Peter de Lange na de tweede gele kaart van Qrushinco Rosina. Hij moest daardoor het veld verlaten
Niels Vorthoren mist in de slotfase een kans op de overwinning.

DOVO – Barendrecht 1-1 (0-1)
17. 0-1 Altintas, 88. 1-1 Huisman.
Scheidsrechter: Remco Schul, rode kaarten: Rosina (Barendrecht, 2x geel) en Beijer (DOVO), gele kaarten: Masrhalmi en Eekman (Barendrecht) en Huisman (DOVO).
Opstelling DOVO: Vrolijk; Carmelia, Disveld (80. Dix), Beijer, De Zwart; Van Zeelst, Waalkens (55. Willems), Menting (17. Huisman); Van Essen, Van der Laan en De Bondt.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Masrhalmi (76. Deprez); Vorthoren, Altintas (64. Dorst), Monster; Salem (68. Bakour), De Lange en Rosina.

Grote cijfers
Barendrecht begint het seizoen 2020/’21 met een gelijkspel. Sparta Nijkerk, DVS’33 Ermelo en Stedoco pakten direct uit met zeges met grote cijfers.

Nijkerk
Komende zaterdag komt een van deze drie, Sparta Nijkerk, naar De Bongerd. De ploeg van de Veluwe won thuis met 4-0 van ACV. De Nijkerkers waren in maart koploper toen de coronacrisis het seizoen in het slot gooide. Ook dit jaar is Sparta Nijkerk een van de favorieten. Barendrecht – Sparta Nijkerk begint zaterdag om 14.30 uur.

Beker
Het was al bekend dat Barendrecht in de volgende ronde van de grote KNVB-beker stuit op Tweede-divisionist De Treffers. Dit duel wordt op dinsdag 6 oktober in Groesbeek afgewerkt. De aftrap is om 20.00 uur. De winnaar plaatst zich voor het hoofdtoernooi van de beker.