BARENDRECHT MAKKELIJK VERDER IN ‘GROTE’ BEKER

Barendrecht heeft zich vrij gemakkelijk geplaatst voor de tweede voorronde van de ‘grote’ KNVB-beker. De rood-witten wonnen zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd met 5-0 van de Brabantse zondag-eersteklasser RKVV Erp. Na een half uur was het al 3-0.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga had in de basiself geen plaatsen gereserveerd voor Emilio Samseij (hij was te laat voor de wedstrijdbespreking) en Ramy Salem (niet fit). Beide spelers vielen na de rust wel in. Dit betekende ook dat de spitsen Peter de Lange en Bart Deprez samen aan de aftrap stonden. Op het middenveld was er weer een plekje voor Niels Vorthoren.

Barendrecht kende een geweldige start, want al na iets meer dan anderhalve minuut was het 1-0. Qrushinco Rosino zette vanaf rechts voor, Niels Vorthoren kopte fraai binnen. De Brabanders, die hun debuut maakten in de KNVB-beker, waren overdonderd. Binnen een kwartier werd het 2-0. Ugur Altintas krulde een vrije trap vanaf een meter of twintig via de lat achter Erp-keeper Dennis van Ballegooy. Er kwamen meer kansen voor de thuisploeg, maar Rosina stuitte op de doelman, Danny Monster mikte over. Aan overkant mazzelde Barendrecht toen Erp-spits Luuk van der Steen hard tegen de lat schoot boven Barendrecht-sluitpost Jeffrey Verkerk.

Barendrecht stelde rond het half uur orde op zaken na weer een prachtig uitgespeelde treffer. Tim Eekman bediende vanaf rechts Niels Vorthoren die de 3-0 binnen schoof. Luuk van der Steen probeerde het daarop met een harde kopbal, maar Verkerk redde knap ten koste van een hoekschop. Nadat pogingen van Rosina en Deprez geen succes hadden, was het rust.

Wissels
Barendrecht raakte in het begin van de tweede helft Peter de Lange en Luivenno Statia kwijt, zij gingen geblesseerd naar de kant en werden vervangen door Ramy Salem en Emilio Samseij. Later kwam Yarick Dorst nog in het veld voor Altintas. Samseij en Salem stuitten kort na elkaar op de Erp-doelman. Twintig minuten voor tijd had de eerste wel succes. Na een solo knalde de invaller via de paal raak, 4-0. Het slotakkoord was aan Bart Deprez, die er vijf minuten voor tijd met een leep stiftje 5-0 van maakte. Barendrecht ging zo overtuigend door naar de volgende bekerronde.

Niels Vorthoren scoort al in de 2e minuut met een prachtige zweefduik koppend 1-0.
Ugur Altintas krulde met zijn verfijnde traptechniek een vrije trap via de onderkant van de lat in de kruising.
Niels Vorthoren rondt een fraaie aanval af nadat de Erp-verdediging kansloos is uitgespeeld.
Keeper Jeffrey Verkerk redt knap ten koste van een hoekschop, na een harde kopbal van dichtbij van Luuk van der Steen.
Qrushinco Rosina mist met zijn schietpoging rakelings het doel.
Luivienno Statia verlaat met een hamstringblessure aangeslagen het veld, verzorger Cees Krijgh volgt de wedstrijd.
Invaller Ramy Salem, op snelheid, wordt in de diepte aangespeeld.
Na een solo rondt invaller Emilio Samsey een aanval via de paal af, 4-0.
In de slotfase doet Bart Deprez met een bekeken lob ook nog een duit in het zakje, 5-0

Barendrecht – RKVV Erp 5-0 (3-0)
2. 1-0 Vorthoren, 14. 2-0 Altintas, 26. 3-0 Vorthoren, 70. 4-0 Samseij, 85. 5-0 Deprez, scheidsrechter Te Kloeze.
Opstelling Barendrecht: Verkerk, Eekman, Husen, Van Dijk, Statia (60. Samseij), Vorthoren, Altintas (64. Dorst), Monster, Deprez, De Lange (57. Salem) en Rosina.

De Treffers
In de tweede voorronde van de KNVB-beker treft Barendrecht tweededivionsist De Treffers uit Groesbeek. Het is een uitwedstrijd die begin oktober wordt afgewerkt. Het is nog niet bekend op welke dag en hoe laat.