BARENDRECHT NA STRAFSCHOPPEN UIT FIDUS CUP

Excelsior Maassluis heeft dinsdagavond ten koste van BVV Barendrecht de halve finale van de Fidus Cup bereikt. Op sportpark De Bongerd namen de tricolores de strafschoppen beter, nadat het duel in de reguliere speeltijd in een 1-1 gelijkspel was geëindigd.

Barendrecht had in de eerste helft het beste van het spel en kreeg een aantal goede kansen, maar het vizier van de BVV-voorhoede stond niet op scherp. Na rust was de eerste grote kans voor Tweede Divisionist Excelsior Maassluis wel direct raak: Van Delft werd de diepte ingestuurd en passeerde Barendrecht-keeper Bradly van der Meer (0-1). Excelsior Maassluis hield in het tweede bedrijf het duel onder controle. Met vier verse krachten probeerde trainer Leen van Steensel na een uur het duel te keren, maar lange tijd leek het er niet op dat Barendrecht nog gelijk zou maken. In de slotfase was het alsnog raak, toen invaller Tren Drexhage in de rug werd gelopen in het strafschopgebied. Joey Jongman ontfermde zich over de penalty en schoot tien minuten voor tijd de gelijkmaker binnen (1-1).

Er volgde een aantrekkelijke slotfase waarin beide ploegen alsnog op zoek gingen naar de winnende treffer. Barendrecht was daar in blessuretijd nog dichtbij, maar een lob van Drexhage werd uit van de lijn gehaald door Excelsior Maassluis. Het bleef 1-1, dus strafschoppen moesten de beslissing brengen. Daarin was Excelsior Maassluis na missers van Jongman en Masrhalmi de sterkste, waardoor het regionale bekertoernooi erop zit voor BVV Barendrecht.