BARENDRECHT NAAR HOOFDTOERNOOI BEKER DOOR KNAPPE ZEGE BIJ DE TREFFERS

Barendrecht heeft dinsdagavond het hoofdtoernooi van de KNVB-beker bereikt. In Groesbeek wonnen de rood/witten knap van De Treffers (2-1).

Op een verlaten sportpark Zuid in Groesbeek, waar vanwege de coronamaatregelen geen toeschouwers welkom waren, ontstond een gelijkopgaande eerste helft. Het eerste wapenfeit was voor Barendrecht, waarbij Ramy Salem na ruim tien minuten naast schoot. Rond het halfuur kreeg De Treffers de beste kansen; de gastheer claimde een strafschop, maar de bal ging niet op de stip. Vlak daarna kwam Barendrecht goed weg toen De Treffers de paal raakte. Barendrecht zette daar een schot van Tim Eekman tegenover, die rakelings langs de kruising zeilde. Met 0-0 gingen beide ploegen de rust in.

Na rust opende De Treffers de score; Maertzdorf profiteerde van een slecht wegwerken in de Barendrecht-defensie en schoof de bal in het lege doel (1-0). Barendrecht moest op zoek naar de gelijkmaker en kreeg vlak na de openingstreffer een uitstekende kans, maar Peter de Lange schoot een voorzet van Ramy Salem voor een nagenoeg leeg doel naast. Topscorer Ugur Altintas schoot op doel uit een vrije trap, maar keeper Centen van De Treffers verwerkte de bal tot een corner. Een kwartier voor tijd kreeg Barendrecht toch loon naar werken. Invaller Marouane Bakour profiteerde van een slippertje van de Treffers-keeper en bracht Barendrecht op gelijke hoogte (1-1).

Barendrecht was daarna nog dichtbij een tweede treffer, maar er werd niet meer gescoord in de reguliere speeltijd en een verlening was dus noodzakelijk. Trainer Richard Elzinga voerde daarin een vierde en vijfde wissel door, die in het bekertoernooi zijn toegestaan. Ondanks de verse krachten moest Barendrecht toch in ondertal verder, toen Yarick Dorst aan het einde van de eerste verlenging zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man knokte Barendrecht zich in de tweede helft van de verlenging alsnog naar een zege: een vrije trap van Danny Monster werd door Niels Vorthoren binnen gekopt (2-1). Die voorsprong gaf Barendrecht niet meer weg, waardoor de rood/witten na 120 minuten met de bekerwinst op zak terugkeerden naar De Bongerd.

De Treffers – Barendrecht 1-2 (0-0) (na verlenging)
51. Maertzdorf 1-0, 75, Bakour 1-1, 107. Vorthoren 1-2.
Scheidsrechter: Wiersma. Rode kaart: Dorst (2x geel, Barendrecht). Gele kaarten: Van de Beek, Van Rijn, Laazizi (De Treffers), Monster, Statia, Rosina (Barendrecht).
Opstelling De Treffers: Centen, Wilsterman, R. Janssen (69. Balkestein), Sirvania, Van Rijn (84. Keizer), Langeveld, Dekkers, Van de Beek, Maertzdorf, Van Zundert, Vlijter (61. Laazizi).
Opstelling Barendrecht: Van der Ploeg, Eekman, Husen, Van Dijk, Statia (100. Masrhalmi), Samsey (68. Dorst), Monster, Vorthoren, Salem (94. Rosina), De Lange (68. Deprez), Altintas (64. Bakour).

Hoofdtoernooi KNVB-beker
Door de zege bereikt Barendrecht het hoofdtoernooi van het KNVB-bekertoernooi. In de eerste ronde treffen de Bongerdbewoners daarin in eigen huis Achilles Veen. De hoofdklasser won woensdagavond met 2-0 van Gemert en plaatste zich daarmee ook voor het hoofdtoernooi. De volgende bekerronde komt op dinsdag 27 of woensdag 28 oktober op het programma.

Ter Leede
Zaterdag komt Barendrecht weer in competitieverband in actie. De rood/witten reizen dan af naar Sassenheim voor de ontmoeting met Ter Leede. Die ploeg werd dinsdagavond uitgeschakeld in het bekertoernooi door Excelsior Maassluis (4-1). Het duel in Sassenheim begint zaterdag om 15.00 uur.

Samenvatting

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden