BARENDRECHT NEEMT PUNT MEE BIJ BLAUW GEEL ’38

Met Barendrecht-doelman Bradly van der Meer als uitblinker kwamen de rood/witten zaterdagavond in het Brabantse Veghel goed weg bij Blauw Geel’38/Jumbo. Het duel eindigde in 2-2, maar kon in de slotfase nog alle kanten op.

Barendrecht moest het zaterdag doen zonder de geblesseerde Danny Monster. De Dordtse aanvoerder werd achterin vervangen door Gilmaro van de Werp. Verder bleef de formatie van trainer Leen van Steensel intact.

Het begin was prima, al na drie minuten maakte Robbert Olijfveld er 0-1 van uit een voorzet van Tim Eekman. Brent Vugts was dicht bij de tweede, maar kopte naast. Halverwege de eerste helft kwam Blauw Geel terug in de wedstrijd door een strafschop die werd benut door Dave de Meij, 1-1. De Brabanders wilden meer en raakten de lat. Vlak voor rust mikte Van den Nieuwenhof op de paal. Barendrecht was blij dat het rust was.

Gilmaro van de Werp was toen al met geel op zaak gewisseld voor Luc Dielhof. Barendrecht moest opnieuw wisselen, doelpuntenmaker Olijfveld ging er geblesseerd af, hij werd na rust vervangen door Tren Drexhage.

Weer voor
Hoewel de rood/witten het moeilijk hadden, kwamen ze toch weer op voorsprong. Drexhage bediende Brent Vugts die er 1-2 van maakte. Helaas duurde de voorsprong opnieuw niet lang. Ben van den Nieuwenhof zorgde rond het uur voor de 2-2, al was er volgens de Barendrechters wel een handsbal aan vooraf gegaan, maar die protesten werden weggewuifd.

Een kwartier voor tijd was er een enorme kans voor Van den Nieuwenhof, hij schoot in het zijnet. In de slotfase stond Barendrecht onder druk, maar doelman Van der Meer hield de rood/witten overeind.

Toch kreeg ook Barendrecht kansen, zoals die voor Drexhage en Dielhof, maar ze gingen er niet in. Nadat Bradly van der Meer in de eindfase nog twee knappe reddingen had verricht, bleef het uiteindelijk 2-2, een uitslag waarmee Barendrecht gezien de kansenverhouding vrede kon hebben.

Blauw Geel’38/Jumbo – Barendrecht 2-2 (1-1)
3. 0-1 Olijfveld, 20. 1-1 De Meij (strafschop), 59. 1-2 Drexhage, 62. 2-2 Van den Nieuwenhof.
Scheidsrechter Tissingh, gele kaarten: Van de Werp (Barendrecht), Op de Camp en Van Dijk (Blauw Geel’38).
Opstelling Blauw Geel’38/Jumbo: Zielschot: Van Boxtel, Voets, Zeller, Gurcuoglu (89. Van Dijk), Van den Nieuwenhof, Loermans, Op de Camp, Van der Zanden, De Meij (63. Korenluk) en Besems (70. Barglan).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, De Graaf, Van de Werp (35. Dielhof), Jouhri; Bayram (71. Brand), Jongman, Van der Stoep; Mrowicki (71. Vorthoren), Olijfveld (46. Drexhage) en Vugts (78. Karacagun).

Vierde
Barendrecht zakt in de Derde Divisie B naar de vierde plek met nu 16 punten uit 8 wedstrijden. Er lijkt een top 4 te zijn ontstaan met nu Stedoco aan de kop (17), gevolgd door UNA (17), Sportlust’46 (16) en Barendrecht (16).