BARENDRECHT NEEMT PUNT MEE BIJ HOEK

Barendrecht heeft een punt overgehouden aan de seizoensopening bij Hoek. In Zeeuws-Vlaanderen eindigde het duel in de Derde Divisie zaterdag in 1-1. De eerste helft was voor de thuisploeg, na de rust bleken de bezoekers beter. Niels Vorthoren maakte een kwartier voor tijd verdiend de 1-1.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga heeft nog altijd niet iedereen aan boord. Langs de kant bleven de geblesseerde doelman Jeffrey Verkerk en spits Bart Deprez. Na Excelsior Maassluis uit kwam daar verdediger Kevin Cornet nog bij. Onder de lat begon nu Steven Lugtmeijer, als linksachter draafde Anass Masrhalmi op. In de basis was er ook weer een plek voor de revelatie van de voorbereiding, verdediger Kayo Renwarin.

Het eerste gevaar voor Barendrecht kwam van Marouane Bakour die op de vuisten van de Hoek-doelman eindigde. Even later kopte Renwarin een hoekschop over het Zeeuwse doel. Toch was het Hoek dat de leiding nam. Rik Impens passeerde Lugtmeijer in een rebound, 1-0. Danny Monster probeerde het voor rust met een schot, weer redde de keeper van de thuisploeg.

Kansen
Na de rust kreeg Romano van der Stoep een enorme kans, maar hij knalde op fraai aangeven van Joey Jongman wild over. Barendrecht werd beter en ging op zoek naar de gelijkmaker. Peter de Lange, ingevallen voor Van der Stoep, kopte uit een hoekschop over. De verdiende 1-1 kwam er een kwartier voor tijd toen Niels Vorthoren een prima aanval via Danny Monster en De Lange knap met een stift afrondde.

In de spannende slotfase kon het alle kanten op. Barendrecht rook een zege, maar moest aan de overkant opletten. Anass Masrhalmi miste vrij voor doel, een treffer van Tim Eekman werd afgekeurd. Hoek raakte nog de lat. Doelman Lugtmeijer onderscheidde zich door enkele knappe reddingen.

Even voor tijd kwamen met Wouter Rieken en Qrushinco Rosina nog twee verse krachten in het veld voor Stanley Husen en Marouane Bakour. Wat beide ploegen ook probeerden, het bleef 1-1, wat na afloop de terechte uitslag was.

Aanvoerder Max van Dijk grijpt in bij de eerste aanval van Hoek
Marouane Bakour schiet op doel bij de eerste kans voor Barendrecht
Anass Masrhalmi samen met Max van Dijk in duel met Rik Impens, de aanvoerder van Hoek
Rik Impens scoort de 1-0 voor Hoek, nadat hij de bal via een redding van Steven Lugtmeijer voor de voeten kreeg.
Joey Jongman zet Romamo van der Stoep vrij voor keeper de Vroe.
Romano van der Stoep schiet de kans hard over het doel.
Tim Eekman speelt de bal met de arm na een zet in de rug binnen de zestien.
Danny Monster appelleert voor een handsbal van Jonathan Constansia binnen de zestien. Geel voor Danny Monster
Niels Vorthoren scoort beheerst vrij voor de Vroe de 1-1, nadat hij door Peter de Lange is aangespeeld.
Stanley Husen in de aanval op het middenveld in een wat offensievere rol na de rust.
Onder de 23-speler Kayo Renwarin maakte tegen Hoek een verdienstelijk competitie debuut in de derde divisie.

Hoek-Barendrecht 1-1 (1-0)
26. 1-0 Impens, 73. 1-1 Vorthoren.
Gele kaarten: Husen en Monster (Barendrecht).
Opstelling Hoek: De Vroe, Embrechts, De Pauw, James, De Jager, Verwilligen, Jonathan Constansia, Bannani, Impens, Schalkwijk (72. Jahrdell Constansia) en Bakx (57. Delannoy).
Barendrecht: Lugtmeijer; Eekman, Husen (86. Rieken), Renwarin, Van Dijk, Masrhalmi; Jongman, Monster; Van der Stoep (68. De Lange), Vorthoren en Bakour (86. Rosina).

Excelsior’31
Komende zaterdag is de eerste thuiswedstrijd voor Barendrecht. Dan komt Excelsior’31 uit Rijssen naar De Bongerd. De ploeg uit het oosten won zaterdag op eigen veld met 3-1 van Ter Leede. De aftrap is zaterdag om 14.30 uur. Na afloop wordt de jaarlijkse presentatiegids van de BVV Barendrecht officieel gepresenteerd.

Scheveningen
In de ‘grote’ KNVB Beker komt Barendrecht uit tegen Tweede Divisieploeg Scheveningen. Dat heeft de loting uitgewezen. Het voorronde-duel staat gepland voor eind september op De Bongerd.