BARENDRECHT ONDER-21 VERLIEST SPANNENDE FINALE VAN EXCELSIOR MAASSLUIS

Barendrecht Onder-21 heeft dinsdagavond de finale van het door SHO georganiseerde regiotoernooi verloren. In een spannende wedstrijd was Excelsior Maassluis Onder 21 met 2-0 te sterk.

Het team van Martin Maat en Leen Vos kwam zonder puntverlies de poulefase door na winst op SC Feyenoord, Nieuwenhoorn en gastheer SHO. In de halve finale werd ASWH na penalty’s verslagen. In een spannende finale was Excelsior Maassluis in de eerste helft de bovenliggende partij. Ondanks een enorme kans in de eerste minuut voor de BVV speelde de tegenstander met veel beweging en wisten de ’tricolores’ goed tussen de linies van de BVV te spelen. Het was aan de wederom uitblinkende doelman Lee-Quincy Cheuk-A-Lam te danken dat er door Excelsior Maassluis in de eerste helft niet gescoord werd.

In de tweede helft een sterker en energieker BVV, dat de tegenstander achteruit wist te drukken en een aantal grote kansen wist te creëren. Toch kwam Barendrecht niet tot scoren. Juist op dat moment viel het doelpunt aan de andere kant. Een dribbel van de behendige linksbuiten van Excelsior Maassluis eindigde in het strafschopgebied tussen twee spelers van de BVV, de aanvaller zocht handig het been van de tegenstander en de scheidsrechter twijfelde geen moment en wees naar de penaltystip. De strafschop werd feilloos benut en de BVV moest nog een tandje bijzetten om de achterstand goed te maken.

Een storm van aanvallen leidde wederom tot grote kansen voor de rood/witten, maar de bal leek er niet in te mogen. Marouane passeerde een tweetal verdedigers, passeerde de keeper en schoof de bal vanuit een moeilijke positie op de paal. Anass, Robin en Sjacco kregen de bal in kansrijke positie niet langs de goalie. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Excelsior Maassluis gebruik van de ruimte die achterin bij de BVV ontstond door één op één te spelen, waardoor het 2-0 werd. De scheidsrechter blies direct af voor het einde en de geflatteerde 2-0 eindstand stond op het scorebord.

Ondanks het verlies kunnen de BVV-talenten terugkijken op een prima toernooi, waarin ze hebben aangetoond dat er op sportpark de Bongerd een aantal uitstekende talenten rondlopen. Hopelijk zien we die binnen korte termijn terug in onze hoofdmacht. De spelers die namens de BVV de finale speelden waren Lee-Quincy Cheuk a Lam, Joey Landburg, Vince den Haan, Lukas Valster, Bob Legierse, Jeroen v.d. Wal, Jaco Wijdeven, Anass Mashrahlmi, John Reimsma, Robin Driessche, Ali Khaldi, Amir Dervisevic, Boran Oz, Marouane Bakour, Daniel Kummich en Sjacco Meijer.