BARENDRECHT ONDER-23 BLIJFT OP KOERS

Het Onder-23 team van BVV Barendrecht blijft op koers voor promotie en heeft zelfs een gaatje geslagen naar zijn directe concurrenten. De voorsprong van de koploper in de tweede divisie C op zijn achtervolgers bedraagt inmiddels zes punten.

Zaterdag werd in Tiel gewonnen van de leeftijdgenoten van TEC. In een interessant duel tussen de twee tot nu toe best presterende ploegen van de competitie stapte Barendrecht als winnaar van het veld. De rood/witte talenten begonnen sterk en kwamen direct op voorsprong door een doelpunt van Nathan Canlas. Ook daarna bleef Barendrecht sterker, maar een doelpunt leverde dat niet op: eerst ging er vanwege buitenspel een streep door een tweede treffer van Brent van der Hilst, even later miste hij een strafschop. Ook Christian Bellassai miste voor rust nog een goede kans.

In de tweede helft ging thuisploeg TEC op zoek naar de gelijkmaker, die mede dankzij een paar sterke invallers na ruim een uur spelen tot stand kwam: 1-1. De Tielse beloften konden even later zelfs op voorsprong komen, maar ook TEC wist vanaf elf meter niet te scoren dankzij een knappe save van keeper Maxim Kooiman. Met die opsteker ging Barendrecht in de slotfase alsnog op zoek naar de winst, die tien minuten voor tijd tot stand kam: uit een goed uitgespeelde counter scoorde Christian Bellassai de winnende treffer (1-2).