GENOOTSCHAP BVV BRENGT BEZOEK AAN ISRAEL

Het Genootschap BVV, een groep ondernemers die betrokken is bij de club en ook onderling intensief bedrijfservaringen uitwisselt, bracht beleefde half oktober een bijzondere reis. Met twintig deelnemers bracht het Genootschap een bezoek aan Israel.

De inspirerende reis, op initiatief van Genootschap-lid Oscar Middendorp, startte zaterdag 15 oktober in het mondaine Tel Aviv, een stad die pas in 1908 haar oorsprong vond. De razend enthousiaste Joodse gids en vriend van Oscar, Arie Chaouat van Vered Tours, nam het gezelschap mee op culinair Israëlisch vlak en gaf een prachtige rondleiding door het oude Jaffa.

Synagoge verplichtingen hielden Arie maandag thuis, waardoor de christelijke Arabier Anan de groep de ruïnes toonde van Herodes de Grote in Caesarea Maritima, de woonplaats van Jezus in Capernaum aan het meer van Galilea en de grens met Libanon. Na een klimtocht in Banias en een lunch bij Druzen in het noorden van Israël, een stam die zich Syrisch voelt en een mix van de diverse geloven aanhangt, volgde een spannende jeepsafari door mijnenvelden naar de streng bewaakte grens met Syrië. De dag werd afgesloten met een mooi diner in Tiberias aan het meer en een boottocht.

Dinsdag startte de dag weer met Arie, in nationaal park Bet She’an, om vervolgens de rivier de Jordaan te volgen naar de plaats van Johannes de Doper. Aansluitend werd in Masada het kasteel van Herodes bezocht om de reis hoog drijvend te vervolgen in de Dode Zee, een zeer bijzondere ervaring. Het eeuwenoude Jeruzalem en middelpunt van vele geloven was deze dag het eindstation.

Woensdag en donderdag bezochten de BVV-ondernemers vele historische plaatsen in Jeruzalem zoals de Klaagmuur, de Tempelberg, de Al Aksa moskee, de berg Zion, de Via Dolorosa, de kerk van Jezus, de Knesset en het holocaust museum Yad Vashem. Een Libanees diner met een heuse buikdanseres liet de multiculturele kant van Jeruzalem zien en de lenigheid van diverse gasten.

Arie, Anan en Vered Tours hebben zich van hun beste kant laten zien; het was in vier woorden “erg vermoeiend” en “zeer indrukwekkend” waarbij het netwerken ook zeker zijn vruchten afwierp. Een visitekaartje BVV Barendrecht waardig!