BARENDRECHT ONDER-23 OP DREMPEL VAN PROMOTIE NA STERKE EERSTE HELFT

Barendrecht Onder-23 heeft zaterdag uitstekende zaken gedaan in de tweede divisie. Directe concurrent Blauw Geel ’38 werd met 3-2 dankzij een uitstekende eerste helft.

De rood/witte talenten begonnen goed en geconcentreerd aan de wedstrijd bij Blauw Geel ’38. De nummer twee van de ranglijst werd direct vastgezet door de manschappen van trainer Frenk van der Kleij. De energie van het team leverde al in de eerste helft drie mooie doelpunten op. Wessel Barendregt scoorde na een mooie combinatie in het strafschopgebied de 0-1 en tekende even later met een kopbal voor een tweede treffer (02-). Na een fantastische aanname zorgde Nathan Canlas nog voor de thee voor een comfortabele voorsprong (0-3).

Na rust kwam Blauw Geel ’38 in een andere formatie uit de kleedkamer en werd het toch nog spannend in Veghel. Door twee snelle tegengoals werd het 2-3 en kwam de spanning terug in de wedstrijd. In het restant van het duel bleef Barendrecht Onder-23 door goed verdedigen op de been, waardoor de drie punten mee terug gingen naar sportpark De Bongerd.

Met dit resultaat staat Barendrecht Onder-23 op de drempel van promotie naar het hoogste niveau voor Onder-23 amateurteams. Eén punt in de laatste twee wedstrijden is voldoende om promotie definitief te maken. Dat kan zaterdag dus al gerealiseerd worden, als de rood/witten op bezoek gaan bij de leeftijdgenoten van Kloetinge.