BVV BARENDRECHT SLUIT SAMENWERKING MET CURE+ FYSIOTHERAPIE

Voetbalvereniging BVV Barendrecht en sport- en revalidatiecentrum Cure+ slaan de handen ineen. Om de leden van de club nog beter te kunnen begeleiden bij blessurebehandelingen, gaat Cure+ elke maandagavond een sportmedisch spreekuur houden op sportpark De Bongerd. Wanneer intensieve behandeling nodig is, kunnen de BVV-voetballers voor de verdere begeleiding terecht op de hoofdvestiging van Cure+ in sport- en revalidatiecentrum Wellnesselande.

BVV-leden die geblesseerd zijn geraakt tijdens wedstrijden in het weekend, of al langer een blessure of vraag hebben, kunnen elke maandag tussen 18.00 en 20.00 uur terecht op het spreekuur van Cure+. Sportfysiotherapeut Pieter van Campenhout is dan aanwezig in kleedkamer B (onder de tribune) om kosteloos een oriënterend onderzoek uit te voeren en aan de hand van de bevindingen een advies te geven aan (ouders van) de speler en de verantwoordelijke BVV-verzorgers. Dit advies kan betekenen dat verder trainen en/of spelen wel of niet mogelijk is, maar ook dat de klachten verder onderzocht en behandeld moeten worden op de locatie van Cure+ in Wellnesselande. Daarvoor wordt dan een reguliere fysiotherapie-afspraak gemaakt die gedeclareerd wordt bij de zorgverzekeraar.

Behalve dit medische spreekuur voor alle voetballende leden van BVV Barendrecht, zal Cure+ gedurende het seizoen ook scholingsmomenten aanbieden aan trainers en andere betrokkenen bij de voetbalclub. Die gaan onder meer over blessurepreventie, informatie en praktische handvatten over return to sport na een blessure en implementatie van een uniforme warming-up.

“We willen als vereniging een bijdrage leveren aan de fysieke gezondheid van alle voetballende leden. Sneller herstel, minder blessures en op tijd behandeld worden zijn daarvoor essentieel. De samenwerking met Cure+ zorgt voor een verdere professionalisering van de medische tak van BVV Barendrecht. We krijgen laagdrempelig toegang tot directe fysiotherapeutische begeleiding en een hierop aansluitend netwerk van medisch specialisten”, zegt Gert van der Wal, bestuurslid voetbaltechnische zaken bij BVV Barendrecht. Cure+ wil als preferred supplier blessurevrij voetballen bij de club bevorderen en ondersteunen. “Het is een mooie kans om als samenwerkingspartner een prominente club als de BVV te helpen in zijn ambities om al zijn leden blessurevrij op hun eigen niveau te laten voetballen”, zegt Pieter van Campenhout namens Cure+.

De spreekuren op maandagavond tussen 18.00 en 20.00 uur gaan per direct van start bij BVV Barendrecht. Meer informatie is hier terug te vinden.