BARENDRECHT OP SCHOT IN OEFENDUEL TEGEN HALSTEREN

Barendrecht liet zaterdag een goede indruk achter in het oefenduel tegen Halsteren. De rood-witten wonnen op het eigen sportpark De Bongerd met 5-0 van de Brabantse zondag-hoofdklasser. Grote man in de formatie van trainer Richard Elzinga was spits Bart Deprez die na de rust twee keer scoorde en een puike assist afleverde.

Een week voor de allereerste officiële wedstrijd – het KNVB-bekerduel tegen Erp – beginnen de contoren van het elftal van Barendrecht langzaam maar zeker zichtbaar te worden. Onder de lat lijkt doelman Jeffrey Verkerk de voorkeur te krijgen boven Nick van der Ploeg. Achterin zullen de vertrouwde namen Tim Eekman,  Stanley Husen, Luivenno Statia en Max van Dijk de verdediging vormen, al bleef de laatste geblesseerd langs de kant. Joost Mangert was zijn vervanger.

Op het middenveld klopt Ugur Altintas aan de deur. Hij vormde het middenveld met Emilio  Samsey en Danny Monster. Voorin staan Ramy Salem en  Qrushinco Rosina op de vleugels en gaat het in de spits tussen Peter de Lange en Bart Deprez. Verder zijn daar nog onder anderen Daniel Esajas, Marouane Bakour en Yarick Dorst.

Trainer Richard Elzinga heeft zo in ieder geval wat te kiezen en zag zaterdag een gretig Barendrecht. Tussen de regenbuien door was het al gauw eenrichtingsverkeer richting het doel van Halsteren.

Na een serie kansen brak Ugur Altintas na bijna een half uur de ban. Peter de Lange stuitte eerst op de doelman van de  Brabanders, Altintas tikte de rebound binnen, 1-0.

Deprez
Na de rust liet Bart Deprez zien waarom Barendrecht hem bij buurman Smitshoek heeft weggelokt. De spits was constant aanspeelbaar, voetbalde makkelijk mee, maakte twee treffers en legde ook nog nummer vijf klaar.

De 2-0 viel al na twee minuten na de onderbreking. Deprez kon na een knappe beweging makkelijk raak schieten. Rosina stuitte daarna op de keeper, Eekman raakte de lat voordat Bakour voor de 3-0 zorgde. Deprez maakte er vervolgens 4-0 van en het slotakkoord was aan Yarick Dorst die een voorzet van Deprez bij de tweede paal binnen tikte, 5-0.

Qrushinco Rosina gaat een duel aan met tegenstander.
Joost Mangert wint kopduel.
Peter de Lange wordt voor de keeper van Halsteren gezet. Zijn inzet wordt gepareerd door de keeper.
De talentvolle Ugur Altintas rondt de rebound van de inzet van Peter de Lange beheerst af, 1-0.
Danny Monster probeert in de stromende regen de keeper van Halsteren met een lob te verrassen.
Marouane Bakour heeft zich knap vrij gespeeld en rondt met een schot via de Halsteren keeper af, 3-0.
Bart Deprez geeft zijn visitekaartje af. Hij scoort zijn tweede treffer, 4-0.
Yarick Dorst viert volgens corona protocol alleen de 5-0 achter het doel. Hij rondde beheerst af na een mooie assist van Bart Deprez.

Barendrecht-Halsteren 5-0 (1-0)
27. 1-0 Altintas, 46. 2-0 Deprez, 69. 3-0 Bakour, 79. 4-0 Deprez, 82. 5-0 Dorst.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Mangert, Statia; Samsey, Altintas (62. Dorst), Monster (46. Vorthoren); Salem (62. Esajas), De Lange (46. Deprez) en Rosina (62. Bakour).

ASWH
Barendrecht oefent nog een keer, dinsdagavond tegen Tweededivisionist ASWH uit H.I. Ambacht. De aftrap op De Bongerd is om 20.00 uur.

Erp
Komende zaterdag is dan is het eerste officiële duel van het seizoen, voor de ‘grote’ KNVB-beker. Tegenstander is de Brabantse zondag-eersteklasser RKVV Erp. De ploeg uit Oost-Brabant doet voor het eerst mee aan het cuptoernooi. De aanvang op De Bongerd is 17.00 uur. De winnaar wacht in de volgende ronde een uitduel bij Tweededivisionist De Treffers in Groesbeek.