BARENDRECHT VERLIEST OEFENBEURT VAN ASWH

Het vlaggenschip van BVV Barendrecht is dinsdagavond toch nog tegen een nederlaag aan gelopen in de voorbereiding. Na vier overwinningen en twee gelijke spelen was ASWH op sportpark De Bongerd met 2-1 te sterk voor Barendrecht.

De Ambachters kwamen vlak voor rust op voorsprong in Barendrecht: Daniël Wissel zorgde voor de 1-0 ruststand in het voordeel van ASWH. In het gelijkopgaande duel had Barendrecht misschien wel recht op een remise, maar al vlak na de thee kwam ASWH op 2-0; Sam van der Kreeke schoot een vrije trap fraai in de kruising van het Barendrecht-doel. De rood/witten moesten in de achtervolging, kwamen een kwartier voor tijd nog terug in de wedstrijd door een doelpunt van Daniël Esajas (2-1), maar konden een nederlaag in de gelijkwaardige oefenbeurt niet voorkomen.

De voorbereiding werd daarmee afgesloten met een 2-1 nederlaag, al zal de nieuwe trainer Richard Elzinga over het algemeen tevreden zijn met de behaalde resultaten. Tegen SC Feyenoord (2-2) en Excelsior Maassluis (1-1) speelden de Bongerdbewoners gelijk, terwijl Brielle (2-1), Smitshoek (1-0), Spijkenisse (4-1) en Halsteren (5-0) in oefenverband werden verslagen.

Bart Deprez haalt bij de eerste gevaarlijke Barendrecht-aanval uit, maar treft geen doel.
Yarick Dorst verplaatst het spel.
ASWH aanvoerder Jesper van der Bosch maakt een overtreding op Danny Monster.
Peter de lange in duel om de bal.
Op volle snelheid wordt Ramy Salem de voet dwars gezet.
Nick van der Ploeg is kansloos. Sam van der Kreeke schiet de bal na vrije trap stijf in de kruising.
Een kans op de gelijkmaker voor Maroune Bakour. Zijn doelpoging wordt weggewerkt door ASWH.

Het duel tussen Barendrecht en VV Erp begint zaterdag om 17.00 uur op sportpark De Bongerd. Zoals bekend zijn er voor toeschouwers wel verschillende corona-maatregelen van toepassing.