BARENDRECHT OP TITELKOERS NA OPNIEUW BLOEDSTOLLENDE ZATERDAG

Barendrecht heeft de kans op het kampioenschap in de Derde Divisie B volledig in eigen hand na de 2-1 zege op TOGB. De rood/witten zijn sinds zaterdagavond alleen koploper met twee punten voorsprong op Stedoco en Blauw Geel ’38. Dat is de uitkomst van een opnieuw bizarre zaterdag, waarin er in de extra tijd weer veel gebeurde. Winst in en tegen Kloetinge is komende zaterdag voldoende voor de titel en de zo vurig gewenste promotie naar de Tweede Divisie.

Het liep zaterdag al tegen achten toen Barendrecht tegen TOGB de teugels wat liet vieren. De ploeg van Leen van Steensel stond met 2-0 voor en zag de bezoekers 2-1 maken. Bij de buitenbar naast het hoofdveld sijpelden toen al de eerste nieuwe berichten uit Hoornaar door. Stedoco stond tegen AWC met 3-2 voor, maar de ploeg uit Wijchen – tegen wie Barendrecht zich aan het begin van het seizoen nog zo lelijk verslikte – maakte in de 94e minuut 3-3. Die treffer kan wel eens van doorslaggevende betekenis gaan worden in deze knotsgekke competitie.

Toen zaterdagavond de stofwolken waren opgetrokken, stond Barendrecht twee punten voor op Stedoco, dat op de tweede plek gezelschap heeft gekregen van Blauw Geel. De rood-witten staan dus op matchpoint, zaterdag moet Kloetinge worden verslagen, alleen dan blijven de achtervolgers op achterstand.

Zaterdag moest eerst nog worden afgerekend met TOGB. Barendrecht kon weer beschikken over Joey Jongman, alleen verdediger Nadir Jouhri ontbrak nog. Trainer Leen van Steensel begon opnieuw met vier aanvallers. De spitsen Tren Drexhage en Robbert Olijfveld stonden weer samen aan de aftrap, de vleugels werden bezet door Brent Vugts en Aness Serghini.

Stormloop
Nadat een van de doelpalen met kunst- en vliegwerk was opgeknapt, begon de stormloop op het doel van Moreno Zwarteveld die keer op keer rood-witte spelers voor zich zag opduiken. Er waren kansen voor Serghini, Drexhage, De Graaf en Vugts, het bleef 0-0. Inzetten van Jongman en Eekman gingen maar net naast. Een vrije trap van Jongman werd door Zwarteveld fraai uit het doel getikt.

Vlak voor rust ging de TOGB-keeper in de fout. Een mislukte pass kwam bij Robbert Olijfveld die van afstand haarfijn de 1-0 binnen schoot. Een uitstekend moment, wetende dat het bij Stedoco-AWC 2-2 was.

Voorsprong
Na de rust bleef Barendrecht de bovenliggende partij. Vugts knalde op de vuisten van Zwarteveld, Oljfveld mikte naast het doel. Na tien minuten was het raak. Uit een hoekschop ging de bal via Timo de Graaf en verdediger Zeb Modderkolk tegen de touwen, 2-0.

Barendrecht had zijn gewenste voorsprong binnen en kon volop gaan wisselen. Zo kwamen Romano van der Stoep, Olek Mrowicki, Jay Brand en debutant Lorenzo Soares Fonseca in het veld voor Olijfveld, Vugts, Jongman en Eekman.

De aandacht ging vooral uit naar Hoornaar waar Stedoco met 3-2 voor stond. Met deze tussenstanden zou er niets veranderen en zouden Barendrecht en Stedoco zelfs op doelsaldo gelijk komen te staan.

Venijn in de staart
Maar zoals vaker dit seizoen in de Derde Divisie B, zat het venijn in de staart. TOGB-invaller Anthony Slierendrecht frommelde de 2-1 binnen en zo leek het op De Bongerd nog even spannend te worden. Maar in Hoornaar gaf AWC – dat vecht voor lijfsbehoud – het nog niet op en maakte in de 94ste minuut zelfs gelijk, 3-3. Dat zorgde voor gejuich op De Bongerd waar al voorzichtig het ‘We worden kampioen’ en ‘Wij staan bovenaan’ klonk.

Na het eindsignaal van scheidsrechter Gansner kon het feest echt beginnen. Barendrecht ligt op titelkoers en heeft nog een overwinning nodig voor het kampioenschap.

Nadat een van de doelpalen met kunst- en vliegwerk was opgeknapt kon de wedstrijd starten.
Keeper Moreno Zwarteveld bokst de bal weg voor de neus van Brent Vugts en Joey Jongman.
Danny Monster zet Sitor Sla onder druk.
De hoog springende Brent Vugts in duel met Jordan Weegman.
Robbert Olijfveld wordt in de zestien bestraft met een vrijetrap door een handsbal.
Joey Jongman is Merick Heintjes te snel af.
Robbert Olijfveld(10) heeft bekeken gescoord na slecht uitverdedigen van keeper Moreno Zwarteveld.
Taner Bayram veelvuldig aan de bal op het middenveld.
De na veel blessureleed ingevallen Lorenso Soares Fonseca scoort bijna met een kopbal.
Veel spanning bij de bank, na de late treffer van TOGB in de 89e minuut.

Barendrecht-TOGB 2-1 (1-0)
45. 1-0 Olijfveld, 54. 2-0 Modderkolk (eigen doel), 89. 2-1 Slierendrech.
Scheidsrechter: Gansner. Kaarten: geen.
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman (78. Soares Fonseca), De Graaf, Monster (70. Brand), Schop; Bayram, Jongman; Vugts (60. Mrowicki), Olijfveld (60. Van der Stoep), Drexhage en Serghini.
Opstelling TOGB: M. Zwarteveld; Ameling, G. Zandbergen (61. Vermeer), J. Zandbergen (46. De Winter), Le Fevre (46. Slierendrecht), Steerneman, Eijgenraam, Weegman, Heintjes, Sla (46. L. Zwarteveld) en Modderkolk (69. Van der Elst).

Stand
Met nog 1 wedstrijd te gaan is de stand in de Derde Divisie B: 1. Barendrecht 33-68 (74-37), 2. Stedoco 33-66 (69-32), 3. Blauw Geel 33-66 (67-35), 4. TEC 33-60 en 5. Sportlust 33-58.

Programma
Het programma voor zaterdag (25 mei): Kloetinge-Barendrecht, UNA-Stedoco en TOGB-Blauw Geel, alle wedstrijden beginnen om 18.00 uur.

Kloetinge
Kloetinge, de opponent van Barendrecht, staat twaalfde en is veilig. De Zeeuwen verloren zaterdag met 1-0 bij Meerssen. Eerder dit seizoen won Barendrecht op De Bongerd met liefst 5-0 van de middenmotor uit Walcheren. Toch moeten de rood-witten gewaarschuwd zijn, vorige week kwam Stedoco bij Kloetinge niet verder dan 1-1. Kloetinge-Barendrecht wordt zaterdag gespeeld op het Wesselopark aan het Noordeinde 5c in Kloetinge. Barendrecht rekent op massale steun van het legioen op weg naar de mogelijke titel en promotie. .