BARENDRECHT PAKT EERSTE ZEGE IN DERDE DIVISIE

Barendrecht heeft de eerste zege in het nieuwe Derde Divisie-seizoen te pakken. De rood/witten wonnen zaterdag in het Noord-Hollandse Heemskerk met 1-0 van ODIN ’59. Ramy Salem maakte na de rust de enige treffer.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga kon weer een beroep doen op Luivenno Statia (terug van een blessure) en Qrushinco Rosina (vorige week geschorst), maar beiden begonnen op de bank. In de basiself was er een plek voor Anass Masrhalmi die vorige week tegen Sparta Nijkerk goed inviel. Hij begon net als Ugur Altintas aan de linkerkant.

Barendrecht had in de beginfase de overhand, maar het eerste gevaar kwam van ODIN ’59. Pogingen van Ahmed al Mahdi en Coen Tros gingen over en naast het doel van Jeffrey Verkerk.

Het laatste kwartier van de eerste helft was voor Barenrecht. Eerst mikte Ramy Salem voorlangs het doel van de Heemskerkers. Even later werd een schot van Peter de Lange door doelman Meendering gestopt. Vlak voor de rust was de Barendrecht-spits dicht bij succes. Zijn inzet ging tegen de paal, ODIN ’59 mazzelde. Met 0-0 brak de rust aan.

Voorsprong
Even na de onderbreking was het dan wel raak. Peter de Lange speelde Ramy Salem aan die de 0-1 aantekende. De eerste competitietreffer voor de rappe aanvaller dit seizoen. Ugur Altintas was dicht bij een verdubbeling van de score, maar zijn inzet ging over.

Rond het uur moest doelman Verkerk twee keer optreden om zijn doel schoon te houden. Het bleef 0-1. Peter de Lange mikte naast, net als Lars Boekel voor ODIN.

In de slotfase gingen Ramy Salem en Ugur Altintas naar de kant ten gunste van Qrushinco Rosina en Yarick Dorst. Het werd nog even spannend voor het Barendrecht-doel maar tot grote kansen kwam ODIN ’59 niet meer. Zo pakte Barendrecht in Heemskerk drie punten en rukte daarmee op naar de subtop van de Derde Divisie.

Emilio Samsey weer in de basis als linker vleugelverdediger.
Stanley Husen heeft verdedigend ingegrepen en verplaatst de bal naar het middenveld.
Anass Masrhalmi tegen ODIN ’59 in actie als linkermiddenvelder.
Peter de Lange ziet in kansrijke positie tot zijn ontsteltenis de bal via keeper Meendering op de paal belanden.
Ramy Salem rond de afgemeten voorzet van Peter de Lang beheerst af, 0-1
Niels Vorthoren, de diepte ingestuurd, zoekt naar een medespeler en concentreert zich vervolgens om de bal onder controle te krijgen.
Het vizier van topscorer Ugur Altintas stond tegen ODIN ’59 niet op scherp. Zijn afstandsschoten misten de goede richting.
Ramy Salem in gevecht om de bal.
De op snelheid doorgebroken Qrushinco Rosina wordt met een stevige zet in de rug ten val gebracht op de rand van de zestien.
Barendrecht staat onder druk in de slotfase. Invaller Yarick Dorst brengt koppend opluchting.

 

ODIN’59 – Barendrecht 0-1 (0-0)
51. 0-1 Salem
Scheidsrechter M.G. Paarhuis.
Opstelling ODIN ’59: Meendering; Boekel, Buijs, Willemse, Vahle; De Vries (55. Jager), Al Mahdi (77. Burger), Eekhout; Tros (84. Halman), Mijnders en Hulleman.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Husen, Van Dijk, Samsey; Vorthoren, Monster, Masrhalmi; Salem (70. Rosina), De Lange en Altintas (75. Dorst).

Stand
Barendrecht rukt door de winst op naar de subtop van de Derde Divisie. De rood-witten hebben 5 punten uit 3 duels. Bovenaan nu Sparta Nijkerk, SteDocCo, Excelsior ’31 en Harkemase Boys met allen 7 uit 3.

Staphorst
Komende zaterdag – 26 september – speelt Barendrecht weer uit. Nu bij Staphorst. De ploeg verloor met 3-1 van Excelsior’31 en heeft 6 punten, 1 meer dan Barendrecht. In Staphorst wordt zaterdag om 14.30 uur afgetrapt. Op zaterdag 3 oktober speelt Barendrecht weer thuis, tegen Harkemase Boys. De aanvang is ook dan 14.30 uur.