BARENDRECHT PAKT PUNT BIJ KOPLOPER SPORTLUST ’46

Barendrecht was zaterdag opnieuw dicht bij de eerste zege van het seizoen. De rood/witten stonden bij koploper Sportlust’46 met 2-1 voor, maar zagen de ploeg uit Woerden in de slotfase alsnog langszij komen. Met 2-2 stond er een uitslag op de borden waarmee de meeste kijkers wel vrede konden hebben.

Barendrecht-trainer Richard Elzinga miste zaterdag Stanley Husen. Stef Swank was zijn vervanger en de verdediger uit de eigen jeugd deed dat zeer verdienstelijk. Op de bank zat voor het eerst Bart Deprez, de aanvaller die lang met blessureleed kampte. In de slotfase viel hij nog in.

Sportlust-Barendrecht was het duel tussen de koploper en de hekkensluiter. In de beginfase had de thuisploeg de overhand. Het leidde tot twee kansen die Barendrecht-doelman Jeffrey Verkerk knap pareerde. Na een kwartier kreeg Sportlust een makkelijk gegeven strafschop, die werd benut Mark van der Weijden, 1-0.

Langzaam kreeg Barendrecht weer controle over de wedstrijd. Binnen het half uur stond het duel op zijn kop. Eerst poeierde Joey Jongman vanaf een meter of twintig hard raak, 1-1. De knal van de middenvelder werd nog geraakt en zeilde daardoor in de bovenhoek. Barendrecht denderde door en had snel weer succes. Een combinatie door het midden kwam bij Marouane Bakour, die op het randje van buitenspel door mocht gaan en de 1-2 binnen schoot. Een ongekende weelde voor Barendrecht, maar in deze fase van de wedstrijd was het dik verdiend. Ugur Altintas knalde voor rust net naast het doel van Sportlust. Zo was bij de rust 1-2.

Grensrechter
Dat kwartiertje rust duurde echter veel langer dan gepland. De grensrechter was na een botsing met Tim Eekman geblesseerd geraakt. De zoektocht naar een vervanger duurde even, waardoor beide ploegen opnieuw een warming up moesten doen. Met de nieuwe grens aan boord werd om 16.45 uur – drie kwartier later – voor de tweede helft afgetrapt.

Daarin nam Sportlust’46 het initiatief. Er kwamen kansen maar de defensie met aan het hoofd Jeffrey Verkerk hield zich knap staande. Mark van der Weijden kreeg een enorme kans, maar schoot naast. Aan de overkant had Romano van der Stoep, ingevallen voor Altintas, de wedstrijd moeten beslissen. Hij ramde de bal op aangeven van Tim Eekman over het Woerdense doel. Elzinga bracht Peter de Lange in voor Bakour.

Tien minuten voor tijd gebeurde waar Barendrecht voor vreesde. Een schot van Thomas Heideman van ver zeilde over doelman Verkerk tegen de lat en via diens rug over de lijn tegen de touwen, 2-2. Niels Vorthoren was daarop dicht bij succes, maar stuitte op de keeper. Bart Deprez kwam nog in het veld voor Danny Monster.

Sportlust zette nog een keer aan en wist zelfs te scoren, maar uitgerekend de invaller-grensrechter constateerde buitenspel en zorgde dat er een streep doorheen ging en Barendrecht een nieuw Nijkerk-rampscenario bespaard bleef. Peter de Lange kreeg nog een kans maar mikte over. Zo bleef het in een boeiend duel in Woerden 2-2.

Na een kwartier kreeg Sportlust een makkelijk gegeven strafschop die werd benut door Mark van der Weijden, 1-0.
Joey Jongman speelt zich vrij om aan te leggen voor een afstandsschot van een meter of twintig, Hij scoort 1-1
De onverwoestbare Danny Monster wint een duel. Hij wordt al weken geteisterd door een achillespeesblessure
Marouane Bakour wordt aangespeeld op de rand van de zestien, scoort 1-2 en viert zijn treffer met materiaalman Aad Janssen
Linkervleugelverdediger Kevin Cornet countert na een afgeslagen aanval van Sportlust ’46
Alleen voor Jeffrey Verkerk mist Mark van der Weijden een enorme kans op de gelijkmaker.
Tim Eekman trekt de bal voor. Romano van der Stoep knalt de aangespeelde bal onbeheerst over
Niels Vorthoren wordt direct na de gelijkmaker van Sportlust gestuit door keeper Romero Antonioli
Invaller Peter de Lange wint kopduel
De lang geblesseerde Bart Deprez maakte in de slotfase zijn eerste competitieminuten voor Barendrecht

Sportlust’46 – Barendrecht 2-2 (1-2)
14. 1-0 Van der Weijden, 26. 1-1 Jongman, 30. 1-2 Bakour, 81. 2-2 Heideman.
Scheidsrechter Kuijntjes. Gele kaarten: ???, ??? en Verhagen (Sportlust ’46).
Opstelling Sportlust’46: Antonioli; Verhagen, Balk, Van Zoest, Jansen; Sieders, Heideman, Van Hussen; Van der Weijden, Meiring en Arends.
Opstelling Barendrecht: Verkerk; Eekman, Swank, Van Dijk, Cornet; Jongman, Monster (83. Deprez), Masrhalmi; Bakour (77. De Lange), Vorthoren en Altintas (46. Van der Stoep).

Twee
Barendrecht heeft nu 2 punten en doet de laatste plaats in de Derde Divisie over aan ODIN ’59, dat ook 2 punten heeft maar mindere doelcijfers. De nieuwe koploper is Sparta Nijkerk met 11 punten, ook ACV en Sportlust hebben 11 punten.

Ajax
Komende zaterdag speelt Barendrecht weer thuis, tegen de amateurs van Ajax. De Amsterdammers hebben 7 punten en zijn daarmee middenmoter. Op De Bongerd wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Beker
Barendrecht speelt dinsdagavond eerst nog voor de grote KNVB-beker tegen Tweede Divisionist Scheveningen. De aanvang op De Bongerd is 20.00 uur.

Samenvatting (met dank aan Sportlust ’46)

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden