BARENDRECHT KLOPT SCHEVENINGEN EN GAAT DOOR IN KNVB-BEKER

Barendrecht heeft op een ideaal moment zijn eerste overwinning van het seizoen te pakken. De rood/witten, die in de competitie na vijf ongelukkige duels nog wachten op hun eerste zege, klopten in de tweede voorronde van de KNVB-beker Scheveningen. Barendrecht had op de Bongerd weinig te duchten van de kustbewoners en won met 3-0.

Trainer Richard Elzinga had een basisplaats ingeruimd voor keeper Steven Lugtmeijer, die de plaats innam van Jeffrey Verkerk die op de bank begon. Verder stuurde Elzinga dezelfde basiskrachten het veld in als in de uitwedstrijd die afgelopen zaterdag met 2-2 gelijk werd gespeeld bij Sportlust ’46.

Tegenstander Scheveningen was in de laatste voorronde van de KNVB-beker favoriet. De Hagenezen opereren immers in de Tweede Divisie, een niveau hoger dan thuisploeg Barendrecht. Daar was dinsdagavond weinig van te merken, want de Bongerdbewoners domineerden het hele duel en knokten zich gretig naar de eerste overwinning in het nog prille seizoen.

Vrije trap
Na een openingsoffensief van Scheveningen was het ook Barendrecht dat de eerste kansen kreeg. Marouane Bakour kwam na tien minuten alleen voor de keeper, maar schoot gehaast over. Vlak daarna was Max van Dijk bij de tweede paal dichtbij een treffer, maar uit een corner kopte hij over. Barendrecht klopte dus nadrukkelijk op de deur, maar had na twintig minuten wel een gelukje nodig om op voorsprong te komen. Danny Monster nam op ruime afstand van het doel een vrije trap die gevaarlijk indraaide en uiteindelijk zomaar in het doel verdween (1-0). De middenvelder noteerde daarmee zijn eerste officiële treffer in het nieuwe seizoen en zette Barendrecht op voorsprong.

Scheveningen probeerde daarna weliswaar de gelijkmaker te forceren, maar Barendrecht zorgde in de counter voor het meeste gevaar. Een afstandsschot van Tim Eekman verdween via een verdediger rakelings langs het doel. Tien minuten voor rust kreeg Marouane Bakour de beste kans van de eerste helft. De aanvaller ontsnapte weliswaar aan buitenspel, maar zijn volley was een prooi voor Scheveningen-keeper Benard. Zijn Barendrecht-collega Steven Lugtmeijer was even later ook alert door een vrije trap van Van Berkel uit de hoek te boksen. Ugur Altintas produceerde in de slotseconde een slap rollertje, waardoor het bij rust bij een 1-0 voorsprong voor Barendrecht bleef.

Flitsende start
Scheveningen zal ongetwijfeld met andere intenties uit de kleedkamer zijn gekomen, maar Barendrecht was heer en meester in de openingsfase van de tweede helft. Binnen de minuut had Bakour de bal moeten voortrekken op de mee sprintende Joey Jongman, maar de vleugelspits ging voor eigen succes en raakte het zijnet. Nadat ook Altintas een kans om zeep had geholpen, was het bij de derde poging na rust wel raak. Opnieuw ging Bakour vanaf de rechterkant het strafschopgebied in, maar ditmaal schoot hij de bal wel hard tegen de touwen (2-0). Na nog geen vijf minuten in het tweede bedrijf zat Barendrecht op rozen.

Scheveningen probeerde het tij nog te keren; trainer John Blok bracht maar liefst drie verse krachten tegelijkertijd in de ploeg. Het bleek echter verspilde energie, want nog geen minuut na de driedubbele wissel besliste Barendrecht de wedstrijd. Na een scrimmage voor het doel bleef de bal vlak voor de lijn hangen en gaf topscorer Niels Vorthoren het laatste zetje (3-0).

Met de derde Barendrecht-treffer was het duel gespeeld. Met enige precisie hadden de rood/witten de score zelfs nog verder kunnen opvoeren, maar meer tegentreffers werd Scheveningen bespaard. De knappe 3-0 zege leverde Barendrecht een ticket op voor het hoofdtoernooi van de KNVB-beker, waarin ook de profclubs instromen.

Niels Vorthoren speelt Ugur Altintas aan in kansrijke positie
De doelpoging van Ugur Altintas levert geen treffer op
Danny Monster krult de bal achter de Scheveningen-verdediging langs in de rechterhoek van het doel, 1-0
Marouane Bakour schiet de bal hard tegen de touwen en viert zijn feestje met de warmlopende Romano van der Stoep, 2-0
Tim Eekman ziet zijn inzet, na een scrimmage, op de doellijn door Niels Vorthoren binnengetikt worden, 3-0
Kevin Cornet komt dolblij het doelpunt meevieren met Niels Vorthoren en Tim Eekman.
Joey Jongman houdt de bal in de slotfase aan de zijlijn in bezit
Scheidsrechter Luca Cantineau is mild voor Scheveningen en geeft geen strafschop voor de overtreding op Peter de Lange in de zestien
De in de slotfase ingevallen Bart Deprez heeft aan de zijlijn een duel gewonnen

Barendrecht – Scheveningen 3-0 (1-0)
20. Monster 1-0, 48. Bakour 2-0, 60. Vorthoren 3-0.
Scheidsrechter: Cantineau. Gele kaarten: Marshalmi (Barendrecht), Van der Putten, Van Berkel (Scheveningen).
Opstelling Barendrecht: Lugtmeijer, Eekman, Van Dijk (83. De Lange), Swank, Cornet, Masrhalmi, Jongman, Altintas (71. Van der Stoep), Monster, Bakour (81. Deprez), Vorthoren.
Opstelling Scheveningen: Benard, Owusu, R. de Vlugt (63. Peters), Immers, Koorndijk, M. de Vlugt (86. Kaffa), Van Berkel, De Niet (75. De Groot), Van Eijk (63. Aldogan), Kalpoe, Van der Putten (63. Wagenaar).

Loting
De loting voor de eerste officiële ronde van de KNVB-beker is komende zaterdag. De eerste bekerronde wordt afgewerkt tussen dinsdag 26 en donderdag 28 oktober.

Ajax amateurs
Na de knappe zege op Scheveningen gaat het vizier bij Barendrecht weer op de competitie. Daarin zijn de amateurs van Ajax zaterdag te gast op sportpark De Bongerd. De Amsterdammers speelden dinsdagavond ook voor de KNVB-beker en wonnen eveneens: na een sterke tweede helft werd VVSB met 4-1 verslagen. Het duel tussen Barendrecht en de Ajax-amateurs begint zaterdag om 14.30 uur.